Creëer extra sfeer met prachtige kaarsen en kandelaars

Geplaatst op door AVA

creatief-met-kaarsen
Hoe creëer je sfeer in je huis zonder al te grote ingrepen te doen? Met kaarsen uiteraard!
Mooie kaarsen, gecombineerd met knappe kandelaars creëren niet alleen sfeer maar gev

Het dansende licht van een kaars… Wie houdt er niet van dat beeld? Een kaars is niet alleen mooi om naar te kijken, het kan ook rustgevend werken en vult je huis daarenboven met sfeer en warmte! Een leuke sfeer tijdens feestjes en een gezellige, aangename sfeer en warmte tijdens donkere winteravonden…en ook een gevoel van warmte en gezelligheid.

Creatief met kaarsen en kandelaars

Hoewel tientallen theelichtjes verspreid over de kamer een aangename sfeer creëren, kan je ook een stuk creatiever omspringen met de plaatsing van je kaarsen en het decoreren met kaarsen. Zo bieden we onder andere drijfkaarsen aan. Deze kan je dan in een knappe kom plaatsen met water in zodat de kaarsjes kunnen ronddrijven waardoor het kaarslicht door de kamer danst.

Nog creatiever: vul de kom met zand, steentjes of knikkers, plaats daar je drijfkaarsen in en werk af met wat toffe decoratie. Uiteraard kan je continu afwisselen qua opvulling en de decoratie in de kom.

Daarnaast heb je ook de keuze tussen verschillende soorten kaarsen en kandelaars die ieder tot andere leuke decoratie-ideeën leiden:

  • Lange kaarsen
  • Theelichtjes
  • Drijfkaarsen
  • Kaarsen in diverse glaasjes (o.a. de ‘Soft-glow’ kaarsen)
  • Diverse kaarsenhouders

Door diverse kaarsen te combineren met verschillende kaarsenhouders kan je zeer knap decoreren!

De plaatsing van je kaarsen

Ten slotte is ook de plaatsing van je kaarsen belangrijk. De plaatsing van de kaars is uiteraard afhankelijk van de functie van de kaars. Dient de kaars om sfeer en warmte te creëren op een donkere winteravond? Dan kan je de kaars(en) zowat overal plaatsen: op de vensterbank, op de salontafel, op de dressoir, ….

Dient de kaars om meer aangenaam licht te creëren? Plaats de kaarsen dan in de donkerste hoek van de kamer. Op die manier zal de kamer gezellig oplichten.

 

Bij een feest dienen de kaarsen uiteraard zo dicht mogelijk bij de tafel geplaatst te worden. In het beste geval is dit op de tafel zelf maar wanneer de tafel vol staat met potten en andere decoratie plaats je de kaarsen op de dressoir zodat er toch een gezellige sfeer gecreëerd wordt tijdens het eten.

Je kan kaarsen uiteraard ook doorheen het hele huis plaatsen. Tijdens Valentijn kan je je partner bijvoorbeeld aangenaam verrassen door theelichtjes doorheen het huis te verspreiden. Maar je kan ook in de inkomhal een prachtige kaars plaatsen om gasten te verwelkomen. En tenslotte werken ook kaarsen rond het bad zeer uitnodigend én ontspannend!

Vergeet ten slotte ook de antitabak kaarsen niet voor als je rokers op bezoek krijgt of tuinkaarsen voor de gezellige zomeravonden en barbecues!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *