4 tips voor een geslaagd communiefeest!

Geplaatst op door AVA

communiefeest ballonOf je kind nu zijn lente- of communiefeest viert, een groot feest mag natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe zorg je ervoor dat het een onvergetelijke gebeurtenis wordt? En wat komt er allemaal bij kijken? Je komt het hier allemaal te weten!

1. Een uitnodiging zoals jij het wil

Vooraleer de feestpret kan beginnen, moet je natuurlijk uitnodigingen versturen. Wil je origineel uit de hoek komen? Maak je uitnodigingen dan zelf. Zo toon je je creativiteit en bovendien zullen je gasten zo’n uitnodiging enorm appreciëren. Ben je geen creatieve duizendpoot? Dan kun je de uitnodigingen ook gewoon kant-en-klaar in de winkel kopen en hoef je enkel nog een communiefoto toe te voegen. Daarnaast is het mogelijk om je foto’s aan een AVA-winkel in je buurt te bezorgen. AVA zorgt voor de opmaak en levert je uitnodigingen in hoogstaande drukkwaliteit af. Welke optie je ook kiest, scoren zul je!

2. Communiefeest met thema

Zodra alle uitnodigingen de deur uit zijn, kun je beginnen nadenken over het echte werk: het communiefeest. Een klassiek communiefeest met een ijslammetje en kalkoen met kroketten ken je natuurlijk. Maar waarom organiseer je geen themafeest? Zulke feesten vallen gegarandeerd in de smaak bij alle kinderen, zeker als je een thema kiest dat aansluit bij hun leefwereld. Voetbal en prinsessen zijn altijd een goed idee.

3. Versiering voor het feest

Weet je hoe het communiefeest er concreet moet uitzien? Dan kun je beginnen met de versiering. Volg daarin één lijn, want een kakofonie aan kleuren en dessins vindt niemand mooi. Koop servetten en vlagjes met dezelfde print. Integreer papieren vouwlampionnetjes om het geheel op te vrolijken. Op de tafel zet je naam- en menukaarten in dezelfde uitvoering als de uitnodigingen. Heb je nog geen idee voor ogen? Ook dan vind je ongetwijfeld inspiratie bij AVA.

4. Origineel aandenken voor je gasten

Zit het communiefeest erop? Geef je gasten dan een klein aandenken mee aan deze heuglijke dag. Zo’n bedankje hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo zullen de grootouders ongetwijfeld heel blij zijn met een mooi ingekaderde foto van hun kleine kapoen. Daarnaast is een zelfgemaakt gadget met snoepjes een origineel én lekker cadeau voor familie en vrienden. Of laat de genodigden een leuk tekstje voor het feestvarken neerschrijven en stop al die tekstjes in een daarvoor bestemde doos. Daar kun je trouwens ook de communiekaartjes in kwijt.

Heb je interesse in de talrijke feestartikelen voor communie of lentefeest? Kom dan langs in een van onze AVA-winkels of blader alvast even door onze speciale online folder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *