5 ideeën voor een opgefrist interieur – Creatief met linten

Geplaatst op door AVA

knutselen met linten: strikken maken, sierkussens maken & versierenWie heeft ooit gezegd dat een opgefrist interieur handenvol geld moet kosten? Wel, dit klopt niet voor alle gevallen. Met enkele kleine en vooral goedkope ingrepen kan je je interieur inrichting meteen een heel andere uitstraling bezorgen. Of wat je allemaal niet kan doen met linten in je interieur!
Heb je ooit al eens nagedacht over de kleine ingrepen die je interieur kunnen opfrissen? Eén daarvan is het creatief gebruik van linten in je interieur. Linten zijn er in alle soorten, kleuren, enzovoort:

  • Brede en smalle linten
  • Lint met ijzerdraad
  • Lint om te bedrukken
  • Satijn lint
  • Geweven lint

Al deze linten zijn bovendien beschikbaar in een grote hoeveelheid aan kleuren. Ten slotte kan je in onze winkels ook terecht voor voile stof wat ook perfect is om je interieur op te luisteren met enkele leuke decoratieaccessoires.

Linten strikken tot decoratie

In eerste plaats kan je linten strikken. Een mooie strik hier en daar kan de finishing touch van je interieur zijn. Je kan ze bovendien ook plaatsen waar je wilt!

Naast een esthetische functie hebben ze ook een praktische functie, bv. in het geval van gordijnen. Met een leuke strik kan je de gordijnen op een creatieve manier bijeenhouden.

Linten als versiering

Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Zo kan je, afhankelijk van het seizoen of de gebeurtenis, de linten ook regelmatig afwisselen. Met Kerstmis kan je dan bijvoorbeeld een Kerstkrans maken die voorzien is van een mooie, eventueel bedrukte strik en met Pasen kan je de paasboom versieren met leuke paaslintjes.

linten-kerstmis-decoratie-maken

Bepaalde linten kan je ook bedrukken. Zo kan je zelfs nog een persoonlijke, leuke boodschap toevoegen afhankelijk van de gebeurtenis.

De kracht van lint

Linten zijn bovendien zeer sterk. Vooral als je linten koopt die voorzien zijn van ijzerdraad. Met dit soort linten kan je ten eerste mooie strikken maken maar zijn in tweede plaats ook geschikt om allerlei dingen op te hangen. Zo denken we aan klokken, fotokaders, tekeningen van de kinderen maar ook kerstballen of paaseitjes.

knutselen met lint fotokaders ophangen

Alles wat opgehangen kan worden, kan je een extra dimensie geven door het te voorzien van een mooi lintje. Want zeg nu zelf, de standaard ijzeren haakjes of ijzerdraadjes zijn lang niet zo knap als een mooi lintje!

Aardewerk en vazen versieren

Nog een leuke manier om linten creatief te gebruiken in je interieur is het versieren van vazen en potten. Een soms saaie vaas of standaard pot krijgt meteen een heel andere uitstraling door de pot te voorzien van een vrolijk lintje. Denk maar aan de pot van de paasboom of kerstboom maar ook bloemvazen kan je leuk opluisteren met linten.

Maak je eigen sierkussens!

En ten slotte je eigen sierkussens! Zoek de meest leuke linten en maak zo unieke sierkussens. Met naald en draad en enkele toffe linten kan je de meest originele kussens maken die van jouw salon de meeste gezellige plek zullen maken!

sierkussens maken en versieren met lintZoals je ziet zijn de mogelijkheden van linten dus eindeloos. Naast het opfleuren van je interieur, zijn ze ook perfect geschikt om leuke doopsuiker te maken, huwelijksuitnodigingen te maken, de tafel te versieren, en ga zo maar verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *