Met deze 5 tips start je het jaar met een net bureau!

Geplaatst op door AVA

net bureauWe zoeken allemaal weleens excuses om niet te moeten opruimen. Maar met het nieuwe jaar in het vooruitzicht wordt het toch eens tijd om met de grove borstel door al je spullen te gaan en vervolgens je spullen op te bergen. Met onze tips begin je het nieuwe jaar alvast met een propere lei. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Organisatie is alles

Ben jij een sloddervos die overal zijn spullen laat rondslingeren, en bijgevolg niets meer terugvindt? Geef je spullen dan een vaste plek. Zo raak je gegarandeerd niets meer kwijt. Berg losse bureauspullen op in de daarvoor voorziene bakjes. Balpennen horen in aparte pennenbakjes en losse papierwaren in kleine ladekastjes of stapelbare brievenbakjes.

net bureau

Gooi leeg schrijfgerief weg

Ligt er op je bureau behoorlijk wat schrijfgerief dat niet meer werkt? Test voor de zekerheid nog even uit welke stylo’s er wel nog werken. Daarna gooi je de kapotte spullen weg en vervang je ze door nieuwe. Zo vermijd je frustratie als je toch eens een balpen of een markeerstift nodig hebt én ligt je bureau er meteen kraaknet bij.

Een net bureau met kleurrijke mappen

Gebruik ringmappen om orde te scheppen in verschillende opdrachten of projecten. Kies ringmappen met allerhande kleuren en diktes. Zo maak je makkelijk een onderscheid tussen de verschillende projecten én geef je wat kleur aan je bureau. Je ziet meteen welke map je nodig hebt. Zorg voor tussenbladen om nog meer orde te scheppen!

net bureau

Memobord

Een Legamaster witbord is ideaal om memo’s op te schrijven. Je schrijft er bijvoorbeeld op welke dag jouw opruimdag is, maar ook wat er deze week nog allemaal op je planning staat. Zo vermijd je rondslingerende post-its die je overal op kleeft en vervolgens weer kwijtraakt. Slingeren er toch nog kleine papiertjes rond? Dan hang je ze het best op het whiteboard met behulp van toffe magneetjes. Gebruik de kleurrijke witbordstiften om verschillende thema’s te onderscheiden.

Naamkaartjeshouder

Je naamkaartjes wil je natuurlijk niet verliezen, want contacten onderhouden is o zo belangrijk! Met de handige houder voor naamkaartjes hoef je nooit meer urenlang naar je kaartjes te zoeken.

Heb je kantoorspullen nodig? Loop dan even langs bij AVA!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *