Dag Sinterklaasje! Snoepgoed en decoratie voor het sinterklaasfeest

Geplaatst op door AVA

snoepzakjes sinterklaas - sinterklaasfeest versieringDe Sint en de Zwarte Pieten zijn zich al massaal aan het voorbereiden op hun bezoek aan ons land. De lijst met de namen van brave kinderen ligt klaar en zijn paard heeft de weg naar jouw huis al van buiten geleerd. Sinterklaas brengt natuurlijk ook een bezoekje aan de sportclub, winkels, scholen en andere plaatsen. Met leuke versieringen en lekkere traktaties heten we de Sint en zijn Zwarte Pieten een warm welkom!

Zet je schoentje al maar klaar!

Stiekem kijken we een heel jaar naar uit naar de komst van de Sint. Is november achter de rug? Dan wordt het hoog tijd om aan de voorbereidingen te beginnen: het juiste schoentje kiezen om klaar te zetten, een mooie tekening maken, de versiering ophangen enzovoort. Van die lange overtocht krijgen de Sint en de Zwarte Pieten natuurlijk honger. Zorg dus dat er voldoende lekkers is om de Sint, maar ook zijn Zwarte Pieten te verwennen. Oh ja, leg er enkele papieren servetjes bij, zodat onhandige Pieten niet kunnen morsen.

Denk je ook aan een wortel en suikerklontjes voor het paard van Sinterklaas?

Knutselen voor Sinterklaas: thuis, op school of in de sportclub

Sinterklaas is gek op twee dingen: blije gezichten en zelfgemaakte tekeningen! Verras hem met een leuke kleurplaat of ga nog een stapje verder met onze doe-het-zelfvlaggetjes. De vlagjes kun je zelf inkleuren met kleurpotloden, stiften, wasco’s of verf. Alles ingekleurd? Dan kun je het hele huis (of de klas of sportclub) versieren. De Sint zal ongetwijfeld onder de indruk zijn! Maar daar stopt de versiering niet. Hijs de vlag en zorg er zo voor dat de Sint je huis al van ver ziet staan.

Dit jaar maken we het werk van de Zwarte Pieten wat makkelijker. Traktaties voor de brave kinderen maken ging nog nooit zo snel. Onze handige snoepzakjes en bijpassende sluitingen zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende formaten voor kleine en grote snoepers. Tot slot vind je bij ons ook kleine Sinterklaaszakken die je als decoratie kan gebruiken. Ook leuk: stop er wat snoep of een speelgoedje in en deel ze uit aan de kinderen!

Brengt de Sint een bezoekje aan je klas, sportclub of je buurtwinkel? Maak er dan een groot feest van en versier de ruimte met kleurrijke vlaggen en wimpels. Maak samen met de kinderen nog enkele leuke tekeningen, zodat de Sint zich meteen thuis voelt. Jezelf verkleden als sinterklaas? Dan tonen we je hier hoe je zelf een sinterklaasmijter en -baard kunt knutselen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *