Origami voor beginners – leuke knutselideeën

Geplaatst op door AVA

origami-vouwen-kraanvogelsOrigami is de letterlijke samentrekking van de Japanse woorden voor ‘vouwen’ en ‘papier’. Ori betekent namelijk vouwen en Gami betekent dan papier. Origami is een kunst die in Japan ontwikkeld is en al eeuwenlang beoefend wordt. Vroeger waren het vooral geestelijken in tempels en kloosters maar tegenwoordig kan iedereen zich bezighouden met de kunst van Origami.Hoewel papier vouwen op het eerste zicht heel simpel klinkt, komt er toch heel wat bij kijken. Van een eenvoudige bloem tot indrukwekkende draken… Origami belooft urenlang knutselplezier en het is tevens ook een leuke manier om je eigen decoratie te maken!

Benodigdheden voor Origami

In eerste plaats moeten we even bekijken wat we allemaal nodig hebben om prachtige Origami figuren te kunnen maken. Eigenlijk is dat vrij weinig, namelijk vouwpapier. Dit papier is beschikbaar in onze AVA-winkels in een blok van 100 vellen in verschillende kleuren. Op die manier kan je bovendien kiezen in welke kleur(en) je de Origami figuren maakt.

Leuke Origami knutselideeën voor beginners

Origami kan vrij eenvoudig zijn, maar kan dus ook zeer moeilijk zijn en de figuren bestaan uit verschillende stappen. Maar net omdat er zo’n grote verscheidenheid is aan figuren en moeilijkheidsniveaus, kan ook iedereen zich met Origami bezighouden. Hieronder lijsten we dan ook twee leuke knutselideeën op.

Origami voor kinderen

Hieronder vind je een leuke Origami figuur voor kinderen. In enkele stappen kunnen ze een leuke figuur vouwen, namelijk een kat:

origami_kat_vouwen

 

De kat kan achteraf dan naar hartelust versierd worden!

Origami kraanvogel

Onderstaande afbeelding legt je stap voor stap uit hoe je een Origami kraanvogel kan vouwen met papier. Let op, de kraanvogel bevat net iets meer stappen en is dus niet/minder geschikt voor kinderen:

Origami_kraanvogel_vouwen

Maak je knutselwerken nog indrukwekkender door gekleurd papier te gebruiken en ze te voorzien van kleine versieringen, bv. glitters. Alle benodigdheden zijn uiteraard beschikbaar in onze winkels.

Een greep uit ons assortiment gekleurd papier:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *