Halloween-knutselen – 4 uitdagende Halloweenfiguren om zelf te maken

Geplaatst op door AVA


halloween knutselen - trick or treatOp 31 oktober veranderen alle huizen in de buurt in spookhuizen. Geef je gevel een make-over in Halloweenstijl en jaag trick-or-treaters de stuipen op het lijf met griezelige versiering! Met onze valse spinnenwebben, gevaarlijke vlaggen en skeletten jaag je zelfs de grootste durfal de stuipen op het lijf! Ga je graag creatief aan de slag voor Halloween? Knutsel dan één van deze vier monsters in elkaar.

Komt de Frankenstein of zwarte heks in jou naar boven, zodra Halloween nadert? Dan kriebelen je vingers vast om leuke Halloweendecoratie te knutselen! Met deze enge spookletters maak je alvast een eenvoudige start.

Spookletters knutselen

Deze letters spoken graag rond door het hele huis! Zet ze voor het raam of geef ze een plaatsje op de kast in de woonkamer of aan de inkomhal. Scheur kleine stukjes uit het Décopatch-papier en kleef ze met lijmvernis op de kartonnen 3D-letters. Knip vervolgens enkele spookfiguurtjes uit wit papier en geef ze een zwarte strik van decoratief lint. Plak ze tot slot op de letters.

Benodigdheden: kartonnen letters, Décopatch-papier, Décopatch-lijmvernis, Décopatch-penseel, stevig wit papier en zwart lint.

Halloween pompoenen uit Fimo

Pompoenen mogen uiteraard niet ontbreken op Halloween. Met Fimo-klei maak je in een handomdraai een hele pompoenenfamilie. Rol balletjes van oranje Fimo en kerf er lijnen in met een tandenstoker. Rol een steeltje en prik het met een tandenstoker vast op de pompoen. Geef ieder familielid een unieke look met de Fimo Professional-set en de wiebeloogjes. Geef je figuurtjes op het einde nog een laagje Fimo vernis, zodat ze langer mooi blijven.

Laat je pompoenenfamilie overal opduiken, of plaats ze in formatie aan de voordeur om je gasten gepast te verwelkomen!

Benodigdheden: oranje, bruine en groene Fimo, Fimo Professional-set, Fimo-vernis, wiebeloogjes en stokjes of tandenstokers.

Horror op acht poten

Bijna iedereen is bang voor spinnen. Met een kanjer als deze voor het raam of aan de deur durft niemand nog in de buurt te komen! Verf twee piepschuimballen zwart en bevestig ze aan elkaar met een tandenstoker. De poten zijn gemaakt van zwarte pijpenragers en houten kralen, die je makkelijk vastprikt in het piepschuim. Geef je spin nog een stel wiebelogen en grote tanden van papier, en hij is klaar om iedereen te laten gillen!

Benodigdheden: grote en kleine bal van piepschuim, tandenstokers, zwarte Decormatt-acrylverf van Marabu, zwarte pijpenragers, houten kralen, hobbylijm (Pritt), wiebeloogjes en wit papier.

Tip: hang de spin op aan een doorzichtig nylondraadje aan de voordeur. Angstkreten gegarandeerd!

De zwarte kat

De zwarte kat hoort net zo bij Halloween als de pompoen. Kruist een zwarte kat je pad? Dan zou je dat tien jaar ongeluk opleveren. Gelukkig wordt het maken van zwarte katten niet aan enig bijgeloof verbonden … Kartonnen bordjes verknip je tot lijf, staart en kop en brengen je zwarte kat tot leven. Plak alle delen aan elkaar met plakband, en geef iedere kat een stel wiebeloogjes en een rode pompon als neus. Vergeet de snorharen niet!

Benodigdheden: kartonnen bordjes, zwarte Decormatt-acrylverf van Marabu, plakband en schaar, rode pomponnetjes en wiebeloogjes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *