Trendrapport: wat zijn de trends in schoolmateriaal?

Geplaatst op door AVA

schoolmateriaal 2015-2016De eerste schooldag is altijd een beetje trendspotten. Deze nieuwe trends zie je al aan de schoolpoort en op de schoolbanken! Mode en gadgets, maar ook de diverse collecties schoolmateriaal. Wij stuurden onze trendwatchers op pad en zij kozen de volgende trends voor het schoolmateriaal van het nieuwe schooljaar.

Terug naar school met een tas vol trends!

Trends maken ons het leven een stuk aangenamer. Beeld je maar eens in dat je elke dag een boel saaie schriften en mappen uit je duffe tas moet halen. Geen leuk begin van de dag. Vrolijke kleurtjes, hippe prints en trendy materiaal zorgen er daarentegen voor dat je elke dag met een lach begint.

Sweet for girls

Een blik op het trendrapport leert ons dat er twee tendenzen zijn die er met kop en schouders bovenuit steken. Zo is de collagestijl hot in 2015. Pip Studio is meteen op de kar gesprongen en stelt een uitbundige collectie in collagestijl voor. Elke kaft, map, schrift, … krijgt een hedendaags design aangemeten met fleurige bloemmotieven.

Mag het toch wat neutraler zijn? Dan vind je vast je gading in de Uni-pastels Sparking-collectie van Quattro Colori. Stel je eigen kleurenpalet samen met de donkere pastels, zoals grijsblauw, lila en zilver, en breng kleur in elke schooldag!

Cool for boys!

Geen pastelkleuren en bloemenprints voor de coole boys, maar flashy kleuren en pure klasse! De smileys zijn volledig terug van weggeweest en kregen een kleurrijke graffitilook aangemeten. De pennenzakken, kaften en mappen uit de Smiley World-collectie zijn dan ook echte must-haves voor b-boys en fans van urban art. Bovendien kun je de spullen perfect matchen met onze schoolaccessoires in neonkleuren.

Wie hoge eisen stelt aan stijl en klasse, zal zich perfect thuis voelen in de preppy look. Die komt overgewaaid uit de modewereld en dicteert een nonchalant klassieke stijl. Klasse met een vleugje speelsheid: de perfecte combinatie op de schoolbanken!

Tip: Kies voor één stijl en vul die aan met enkele neutrale spullen voor een mooi geheel.

Tot slot kun je bij AVA ook een rugzak of boekentas kopen: een mooie aanvulling op onze collecties schoolmateriaal. Benieuwd naar meer? Breng dan een bezoekje aan een AVA-winkel in je buurt. Vergeet zeker je lijstje met schoolmateriaal niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *