Met deze kinderboeken zit je geen seconde stil tijdens de zomervakantie

Geplaatst op door AVA

educatieve kinderboeken - leuke spelletjes voor onderweg
Een heel schooljaar lang kijken je kinderen reikhalzend uit naar de zomervakantie. Buiten spelen, pretparken en speelkampen onveilig maken, op reis gaan naar zonovergoten landen of gewoon even lekker niets doen! Ook boeken verslinden mag niet in dat rijtje ontbreken. AVA zorgt alvast voor een flinke dosis lees- en spelplezier deze zomervakantie!

We staan er misschien niet altijd bij stil, maar lezen is een essentiële activiteit in de ontwikkeling van kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen, meteen enkele niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling? Bovendien leren je kinderen met de juiste kinderboeken al spelenderwijs bij. Leren tijdens de vakantie: wie had ooit gedacht dat dit leuk zou zijn?

Spelenderwijs leren tijdens de zomervakantie

In onze winkels vind je heel wat lees- en speelvoer. Voor de zomervakantie hebben we onze selectie kinderboeken aangedikt met boeken die bol staan van verrassende verhalen, uitgebreide kleurprenten, spannende puzzels en uitdagende rekensommen. Leren en spelen gaat bij AVA dus hand in hand!

Het mooie aan boeken is bovendien dat je ze altijd en overal kan gebruiken. Oké, we raden je niet aan om ze mee in het zwembad of de zee te nemen, maar voorts beleven je kinderen er overal en altijd plezier aan: onderweg naar de vakantiebestemming, op het strand, tijdens een luie namiddag, … Het boek “Leerrijke kaarten: superleuke spelletjes voor onderweg” bevat bijvoorbeeld 50 kaarten waarop telkens een leuk spelletje staat dat je in de auto, bus, trein of het vliegtuig kan spelen. Dit kan een taalspelletje, een rekenraadseltje, een improvisatiespelletje of een geheugenspelletje zijn. Op die manier worden alle belangrijke eigenschappen spelenderwijs geprikkeld, van rekenen over spelen met woorden en letters, tot het testen van je geheugen!

Educatieve spelletjes in boekvorm

Daarnaast vind je ook diverse edities van de ‘Vakantie oefenblaadjes’, het ‘Reuzeleuk speel- en leerblok’ en ‘Mijn dubbeldik speel- en oefenboek’. Elk boek telt diverse edities per leeftijd of per klasje. Qua leeftijden heb je de keuze uit boeken voor kinderen vanaf 3 tot en met 9 jaar. Wat betreft de klasjes zijn er oefenblaadjes voor het 2de tot en met het 6e leerjaar.

Is je zoon of dochter niet weg te slaan van zijn of haar kleurpotloden? Dan kan onze selectie prentenboeken vast wel bekoren:

  • Kleuren op nummer – Funny Coloring
  • Het coole voertuigen kleurboek
  • Het vrolijke patronen kleurboek
  • Het superleuke meisjes kleurblok
  • Het megacoole jongens kleurblok.

Je merkt het, we hebben voor ieder wat in petto! We wensen jullie alvast een ontspannende en educatieve zomervakantie toe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *