Vergeet Loom! In 2015 knopen we met Paracord!

Geplaatst op door AVA

Paracords knopen accessoires_Camouflage_Pretty_Pink_BM_gesJe herinnert je vast wel de Loom-hype van vorig jaar. Welnu, in 2015 knopen we lustig verder. Maar dan wel met Paracord! Dit oersterke (parachute)koord is net als de Loombandjes beschikbaar in een waaier van kleuren en staat garant voor urenlang knutselplezier, voor jong en oud!

Para-wat? Paracord!

Paracord is van oorsprong een Amerikaans product. Vroeger werd het koord gebruikt voor parachutelijnen, maar dankzij zijn veelzijdigheid kent het koord nu ook andere doeleinden – waaronder knutselen. Het ronde koord is samengesteld uit een kern van nylon binnendraden in een nylon mantel. Die unieke samenstelling zorgt ervoor dat de Paracord een enorme draagkracht heeft. Afhankelijk van het type – 550 of 750 – heeft het touw een draagkracht van 250 of 340 kilogram. En dat biedt heel wat mogelijkheden. Tijdens het knutselen, maar bijvoorbeeld ook tijdens het kamperen!

Paracord knopen met AVA

Bij AVA doen we niets liever dan met onze handen bezig zijn. Wij gingen alvast aan de slag met ons Paracord-assortiment en … raakten er al gauw aan verslaafd! Er zijn dan ook heel wat hippe kleurtjes en series om uit te kiezen. Zo is er de Pretty Pink-serie, die bestaat uit drie stukken koord (lichtroze, roze met blauw en zwart) waarmee je zelf de bekende Paracord-bracelet kan maken. Aan elke koord vind je ook een plastic sluiting in bijpassende kleur, zodat je het armbandje eenvoudig aan en uit kan doen.

Voor de stoere jongens is er het camouflagepakket. Dat bestaat uit drie koorden in camouflagekleuren met elk een plastic sluiting. De jongens kunnen zo een stoere polsband maken voor hun horloge, of een beschermend netje voor hun drinkbus. Ook het Glow in the dark-pakket is een aanrader. De koorden uit dit pakket lichten op in het donker, en dat geeft een supergaaf effect wanneer het begint te schemeren!

Laat je creativiteit de vrije loop

Paracord is zo populair omdat je er alle kanten mee op kan. Je maakt er armbandjes, horlogebandjes, sleutelhangers, of een unieke draagtas mee, en nog zoveel meer. Maar zoek het gerust ook wat verder. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen springtouw of hangmat? Of een superhippe halsband voor je hond of kat?

Combineer je favoriete kleuren, zoek op het internet  hoe je verschillende soorten knopen legt en laat je creativiteit deze zomer de vrije loop! Paracord garandeert uren speel- en knoopplezier voor jong en oud!

Kom ons Paracord-assortiment ontdekken in je dichtstbijzijnde AVA-winkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *