Fleur je feest op met zelfgemaakte ballondecoraties!

Geplaatst op door AVA

ballonnen-plooien-tot-bloemEr zijn duizend-en-één redenen om te vieren. Gelukkig maar, want bij AVA doen we niets liever! Omdat we ook van mening zijn dat een feest met decoratie zoveel leuker is, tonen we je vandaag hoe je zélf originele ballondecoratie maakt.

Vrolijke feestdecoratie in 5 eenvoudige stappen

In enkele stappen maak je met zes ballonnen een vrolijk bloem. Zo heb je in geen tijd leuke decoratie om aan de (voor)deur te bevestigen, de tuin mee te versieren, aan het terras te hangen of om de muren van de feestzaal mee op te vrolijken. Veel materiaal heb je niet nodig. Per bloem volstaan 6 ballonnen: 5 gele en één rode. De kleuren kun je uiteraard zelf kiezen. Naast ballonnen heb je natuurlijk nog goede longen nodig of je maakt gebruik van een handige ballonpomp. ballonnen-plooien-tot-bloem-benodigdheden Tip: maak meerdere bloemen en wissel af met verschillende kleuren om er een kleurrijk geheel van te maken! Eens je al het materiaal verzameld hebt, kun je aan de slag.

 1. Blaas 2 gele ballonnen op tot ongeveer 27cm. Knoop samen.
 2. Herhaal stap 1.
 3. Herhaal nogmaals stap 1. Deze keer gebruik je een gele ballon en een rode ballon. De rode blaas je op tot ongeveer 20cm.
 4. Draai de eerste 2 setjes in elkaar.
 5. Voeg het laatste setje toe.

ballonnen-plooien-tot-bloem---stap-1 ballonnen-plooien-tot-bloem-stap-4 ballonnen-plooien-tot-bloem-stap-5 Kies tot slot nog enkele leuke plekjes om de ballonnen op te hangen. Je kunt de ballonnen ook vullen met helium om ze zo tegen het plafond of in de tuin te laten zweven. Tip: vervang de rode ballonnen door bedrukte ballonnen aangepast aan de gelegenheid.

2 Reacties op Fleur je feest op met zelfgemaakte ballondecoraties!

 1. Kim schrijft:

  Beste,

  Verkopen jullie ook Helium om de ballonnen te vullen?

  Bedankt.
  Groeten,
  Kim

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Beste Kim,

   Wij verkopen inderdaad helium-kits in al onze winkels.
   Voor meer info over de groottes van ballonnen die je hiervoor kan gebruiken, verwijs ik je graag door naar je dichtstbijzijnde AVA-winkel.

   Mvg,
   Evelyne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *