Laat elke tafel stralen met deze originele servetdispenser

Geplaatst op door AVA

servetten-vouwen-techniek-ananas-eindstapFeestje voor de boeg en naarstig op zoek naar een leuke manier om je tafel(s) een originele toets te geven? Dan hebben wij de perfecte DIY tip voor je! De ananas servetdispenser is een budgetvriendelijke én creatieve manier om wat extra originaliteit toe te voegen aan je tafeldecoratie. In slechts negen stappen maak je deze kleurrijke eyecatcher!

Sfeer aan de feest- of buffettafel

Gelegenheden om te feesten zijn er genoeg: verjaardagen, familiefeesten, huwelijken en jubilea, geboortes, collega’s die met pensioen gaan, … en zo kunnen we nog wel even verdergaan. Er hoeft echter geen speciale gelegenheid te zijn om te feesten. Een gezellige ‘get together’ onder vrienden is minstens even leuk! Wat echter niet mag ontbreken, zijn enkele sfeermakers die het feestelijke gevoel versterken.

De servetdispenser in ananasvorm is meer dan een eyecatcher. Hij is ook erg praktisch. Plaats de ananas in het midden van de feest- of buffettafel, zodat iedere gast zijn eigen servet kan nemen. Door ook bestekpochetten te voorzien in dezelfde kleuren als de servetten, creëer je een mooi en feestelijk geheel!

Dit heb je nodig

Om de ananas servetdispenser te maken, heb je ongeveer 150 servetten in drie verschillende kleuren nodig. Het formaat van de servetten is 33x33cm. Daarnaast heb je ook nog een klein kommetje nodig als basis. Als voorbeeld gebruiken we een kommetje van het merk Mozaïk – verkrijgbaar in onze winkels.

Zo ga je te werk

 1. Neem een servet.

servetten-plooien-stap-1

 1. Vouw het servet tot een driehoek.

papieren-servetten-vouwen-stap-2

 1. Vouw de rechterhoek naar beneden tot op de middellijn van de driehoek.

servetten-vouwen-stap-3

 1. Vouw de linkerhoek naar beneden.

papieren-servetten-vouwen-stap-4

 1. Draai het servet om en vouw de onderliggende hoeken naar boven.

servetten-vouwen-techniek-stap-5

 1. Plooi de linkeronderhoek op de rechteronderhoek. Dit is de basis van de blaadjes.

servetten-vouwen---stap-6

 1. Neem ongeveer 11 geplooide blaadjes, draai ze om en niet de binnenkant van servet 1 aan servet 2 enz. Draai dan het geheel om en plaats dit in het kommetje, zodat het een rondje vormt.

servetten-vouwen-techniek-ananas-dispenser-stap-7

 1. Bouw de ananas op door de blaadjes in elkaar te ritsen (door de beentjes in de gleufjes over de geniete kanten te plaatsen). Naarmate je opbouwt, verminder je het aantal blaadjes.

servetten-vouwen-ananas-dispenser-stap-8

 1. Voor een piekfijn resultaat werk je het best in kleurlagen.

servetten-vouwen-techniek-ananas-eindstap

Bij AVA kun je terecht voor een heel ruim assortiment aan papieren en stoffen servetten. Daarbij heb je een uitgebreide keuze aan kleuren, diktes en formaten, en allerlei leuke motieven!

2 Reacties op Laat elke tafel stralen met deze originele servetdispenser

 1. jose schrijft:

  Zeer mooi en een fijne begrijpelijke uitleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *