De puntjes op de i zetten met gevouwen servetten

Geplaatst op door AVA

servetten vouwen - tip 3Begin jij ook spontaan te dromen van fijne tuinfeesten, zodra het lentezonnetje zich laat zien? Niets gezelliger dan heerlijk tafelen in je tuin tijdens de warme lentedagen en bij pot en pint verhalen uit te wisselen met familie en vrienden. Stijlvol gevouwen servetten zijn een budgetvriendelijke en eenvoudige manier om je tuintafel net dat tikkeltje meer te geven.

Breng je tuintafel in feeststemming

Wanneer je een feestje organiseert, wil je dat alles tiptop versierd is. Volkomen terecht, want de versiering bepaalt voor een groot deel de sfeer. Hoog tijd dus om die lijn ook door te trekken naar buiten.

Zo breng je de tuintafel in opperste feeststemming met vrolijke tafeldecoratie en geplooide servetten. Het enige waarop je moet letten, is dat een windvlaag je servetten niet meevoert. Onze experts hebben daarom de koppen bijeen gestoken. Resultaat? Twee technieken voor een sierlijk gevouwen servet die de lentebries moeiteloos doorstaat!

Op een bord

Voor dit voorbeeld gebruikten we grote Gala-servetten (40cmx40cm) in een effen kleur en de kleinere Fiestaservetten (33cmx33cm) met motief in een contrasterende kleur.

servetten plooien - tip 2

  1. servetten-vouwen---glasVouw de 2 servetten open en leg ze met de print naar beneden. De kleinste servet ligt onderaan. Zorg dat de middelpunten van de beide servetten op elkaar liggen.
  2. Vouw de servetten dubbel naar boven toe zodat er een driehoek ontstaat.
  3. Vouw de linker- en de rechterhoek naar boven toe. Nu heb je een vierkant.
  4. Vouw de linker- en rechterkant naar de middenlijn toe en stop je bestek er vooraan in.Tip: onze servetten zijn beschikbaar in diverse diktes en enorm veel kleuren. Kies voor de zwaardere servetten om er zeker van te zijn dat je servetten niet wegwaaien bij een lentebriesje.

servetten-plooien---bordWaaier in een glas

Om volgend model te maken, heb je grote effen Galaservetten (40cmx40cm) nodig, in combinatie met de grote Gala-servetten met motief.

  1. Vouw de twee servetten voor de helft open. Leg het servet met het motief op het effen servet en laat daarbij ongeveer 5 cm van de effen servet zichtbaar langs boven. Let erop dat de gesloten kant van de servetten naar beneden ligt.
  2. Draai de servetten om (de gesloten kant ligt nog steeds onderaan).
  3. Vouw de twee servetten samen om tot net onder de helft van de effen servet.
  4. Vouw de linker- en de rechterpunt van onder naar boven zodat ze elkaar in de middenlijn raken.
  5. Draai om en vouw nu ook de twee zijkanten tot tegen de middenlijn. Strijk de vouwen mooi plat.
  6. Vouw je creatie bij de punt over de middenlijn naar achter zodat een waaiervorm ontstaat en plaats ze meteen in een hoog glas.servetten plooien - tip 1Tip: geen fan van het plooien en vouwen? Dan zijn onze bestekpochetten in vrolijke kleuren en met zomerse motieven zeker iets voor jou! Met bijpassende placemats heb je in no-time een smaakvol aangeklede tafel.

P.S.: ontbreekt het je nog wat aan inspiratie? Kom dan langs in één van onze winkels waar je steeds voorbeelden kan ontdekken en ideetjes kan opdoen voor je gevouwen servetten. Onze medewerkers staan je graag met raad en daad bij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *