Workshop inpakken: in enkele stappen een prachtig ingepakt cadeau

Geplaatst op door AVA

Verjaardagsfeestjes, communiefeesten, huwelijksverjaardagen,… dat staat gelijk aan cadeautjes kopen én cadeaus inpakken. Het is echter niet altijd voor iedereen even gemakkelijk om dit op een leuke en creatieve manier te doen.

Om alles even op te frissen geven wij een workshop inpakken. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de presentatie van jouw geschenkje!

Een cadeau inpakken: de basis

Als je niet zo vertrouwd bent met een cadeau inpakken, kan je best kiezen een simpele werkwijze! Een workshop inpakken staat je bij:

 1. Alvorens je kan beginnen met inpakken, moet je het nodige materiaal verzamelen. Voor de basis heb je niet meer nodig dan inpakpapier, een schaar en plakband.
 2. Leg het cadeau op een recht oppervlak. Als het geschenk breekbaar is, kan je het best extra beschermen.
 3. Meet hoeveel inpakpapier je nodig hebt. Leg hiervoor het geschenk op het papier en rol het papier over het geschenk. Knip dan de gewenste lengte en breedte.
 4. Leg het cadeau in het midden van het papier, breng een zijde naar het midden en plak dit vast met een stukje plakband.
 5. Vouw aan de andere kant het papier aan de rand dubbel en breng het ook naar het midden.
 6. Plooi de zijkant van de ene kant naar beneden, waardoor je kleine vleugeltjes bekomt. Vouw die op hun beurt tegen het geschenk. De lange flap moet je als laatste scherp tegen de kant naar binnen plooien en vastplakken.
 7. Herhaal stap 6 voor de andere zijkant.
 8. Tenslotte kan je het cadeau versieren met een strik of een lint.


Cadeau inpak tip: een rieten mandje

Heb je geen inpakpapier in huis of wil je gewoon jouw cadeau leuk inpakken? Dan kan je kiezen voor een rieten mand. Dit is een leuk alternatief wanneer je drank of voedingsproducten schenkt. Een rieten mand is sterk, mooi én kan je bovendien nadien nog gebruiken. Versier die met doorschijnend inpakpapier en een opvallende strik en het plaatje is compleet!

4 Reacties op Workshop inpakken: in enkele stappen een prachtig ingepakt cadeau

 1. Vriends Natascha schrijft:

  Beste,

  Ik vroeg me af of je die cursussen inpakken bij jullie kunt volgen en hoe kan je u dan voor inschrijven? We zijn met 18 winkels en zouden graag een cursus inpakken willen geven en dit dan in 2 groepen op verschillende dagen.
  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,

  Vriends Natascha

  • Hilde_AVA schrijft:

   Beste Natascha,
   Allereerst heel erg bedankt voor jouw interesse.
   Wij organiseren geen workshops/cursussen “inpakken”. Wij hopen dat de tips in onze blogartikels u hierin voldoende kunnen assisteren en verderhelpen.
   Wij wensen jullie in ieder geval heel veel succes en inpakplezier ;-).
   Groetjes,
   Hilde

 2. mientje cleven schrijft:

  Beste,

  Graag had ik een idee of cursus voor het inpakken van doosjes cosmetica deze zijn vierkant ongeveer 8X8 in kerstpapier

  Groetjes
  Mientje

  • Hilde_AVA schrijft:

   Beste Mientje,
   Allereerst heel erg bedankt voor jouw interesse.
   Wij organiseren geen workshops/cursussen “inpakken”. Wij hopen dat onze blogartikels voldoende tips en ideeën geven om je hierin verder te helpen.
   Ik wens je in ieder geval heel veel succes en inpakplezier.
   Groetjes,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *