Inspiratie nodig om zelf een Moederdag cadeau te knutselen?

Geplaatst op door AVA

moederdag-cadeau-2012-magneten-makenDan ben je aan het juiste adres! Een zelfgemaakt Moederdag cadeau komt recht uit het hart en zal de mama’s dus veel meer vertederen dan het zoveelste parfumflesje. Wij geven je de leukste knutselideeën voor de mooiste Moederdag cadeaus en vertellen je hoe je dit zelf doet!

Moederdag valt in 2012 op 13 mei. Om goed voorbereid te zijn, kan je dus nu al beginnen denken aan een geschikt Moederdag cadeau. Een cadeau dat je zelf gemaakt hebt!

Ideeën verzamelen voor een origineel Moederdag cadeau

Wat doet je mama graag? Is ze vooral bezig met decoreren en inrichten? Of heeft ze graag dat alles mooi opgeruimd en netjes staat? Heeft ze een voorkeur voor een bepaalde hobby, kleur of stof? Enzovoort…

Stel jezelf enkele vragen en je zal al meteen een goed idee hebben van wat voor Moederdag cadeau je kan maken. Iets wat bijna alle moeders graag doen, is decoreren. Daarom zetten we je al op weg met enkele leuke knutselideeën.

Leuke Moederdag magneten maken

Je kan zelf de leukste magneten maken, voorzien van foto’s van jou, papa en de rest van het gezin. Deze kan mama dan thuis gebruiken of meenemen naar het werk zodat ze haar gezin altijd bij zich heeft!

zelf-moederdag-cadeau-maken-foto-magneten-maken

Denk eerst even na over het formaat van je magneten en vooral: wees creatief! Zo kan je een puzzel maken met de verschillende magneten, kan je afwisselen van magneetformaat of kan je gewoon ervoor kiezen ze allemaal even groot te maken. Laten we van dat laatste uitgaan voor de instructies.

Stap 1 is het halen van een groot vel dik karton. Karton dat dik genoeg is om de foto op te bevestigen en achteraf een magneetstrip aan te kunnen bevestigen. Eens je weet welk formaat je wilt voor de magneten, kan je de vormpjes gaan uitsnijden met een stanleymes. Vraag eventueel hulp aan papa bij het snijden van het karton. Je kan er bovendien een leuk Polaroideffect aan geven: door de kartonnetjes wat groter te maken dan de foto’s zelf kan je de foto een witte ‘omlijsting’ geven door het kartonnetje in het wit te schilderen, net als een echte Polaroidfoto.

origineel-moederdag-cadeau-maken-foto-karton

Vervolgens kan je de verschillende kartonnetjes dus schilderen in verschillende kleuren, eventueel in de favoriete kleur van mama. Hiervoor gebruik je best acrylverf. Denk eraan ze overal te schilderen (behalve daar waar je de foto gaat plakken).

Eventueel kan je dan nog met lamineerlak een beschermlaagje aanbrengen en het zorgt bovendien voor een knap effect. De laatste stap bestaat er dan uit een zelfklevende magneetstrip aan te brengen op de achterkant van de kartonnetjes. Eens die erop plakt, kan je de magneten een nachtje onder een boek of iets anders zwaar leggen zodat ze mooi effen worden. Als je lamineerlak hebt aangebracht, moet je deze wel eerst een tijdje laten drogen.

lamineerlak-foto-magneten-maken-moederdag-cadeau

Inspiratie voor andere Moederdag cadeaus

Hieronder vind je nog enkele foto’s die je zeker en vast inspiratie geven voor een origineel cadeau voor Moederdag!

Kijk zeker ook eens rond op onze blog voor meer inspiratie. Zo hebben we o.a. al verteld hoe je zelf papieren bloemen kan maken, gaven we al ideeën voor een Vaderdag cadeau, toonden we hoe je zelf fotolijsten kan maken, enzovoort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *