Schattig of stoer? Tafeldecoratie voor het communie- of lentefeest

Geplaatst op door AVA

tafelversiering communie 2015Op een feestelijke gelegenheid als een communie- of lentefeest wil je je voeten onder een beeldig versierde tafel schuiven, want … het oog wil ook wat. Essentiële tools daarbij zijn de juiste tafelbekleding en decoratie. Ook in 2015 ontbreekt het ons alvast niet aan inspiratie! Dat zie je meteen aan onze aparte thema’s voor jongens en meisjes.

Stoer smullen met het jeansthema

Jeans is cool. Dat is het altijd geweest en zal het ook altijd blijven. Als je aan je zoon vraagt hoe de communietafel er moet uitzien, zal het antwoord in vele gevallen ‘cool’ zijn. Ons jeansthema zal hem dan ook ongetwijfeld bekoren. We haalden de mosterd bij het onsterfelijke merk All Stars – bekend van de tijdloze sneakers. Dat zie je meteen aan het strooigoed dat bestaat uit kroonkurkjes die bedrukt zijn met de typische ster. Ook de rest van de tafelversiering, zoals de theelichthouders, sprankelt dankzij deze hippe sterren. De kaarsen in blauwe jeanskleur doen de rust op tafel wederkeren.

Ook de tafellopers, bestekpochetten, naamkaartjes en menukaarten gaven we een jeansprint mee, om zo een prachtig geheel te maken van de feesttafel. Wedden dat je zoon zich zijn coole communie- of lentefeest nog lang zal herinneren?

Pure elegantie aan de feesttafel

Voor de kleine dames onder ons hebben we het over een andere boeg gegooid. Zij kunnen kiezen voor een schattig decor met roze tinten of een elegante tafel met turquoise elementen.

Turquoise tinten

Van alle insecten is de vlinder toch wel het meest elegante wezentje. De vlinder kreeg dan ook de hoofdrol in onze meisjesthema’s. Hij komt terug op de bedrukte servetten en siert ook onze theelichthouders. Ook voor de rest van de tafel vormde de natuur onze inspiratiebron. Stille getuigen daarvan zijn de turquoise onderborden met sierlijke bloemenprint en de veren die dienst doen als decoratie of strooigoed.


Afwerken doe we met Sizotwist-tafellopers en tafeldecoratie in turquoise en neutrale tinten.

Roze romantiek

Mag het wat liefdevoller? Misschien zelfs een tikkeltje romantisch? Dan is het roze thema zeker en vast iets voor jou! Ook hier is de vlinder de hoofdrolspeler, met de natuur op de achtergrond. De vlinders fladderen over de tafellopers en de patronen op hun vleugels werden vertaald naar de bedrukte servetten. De vele bloemetjes maken van de tafel een fleurig geheel en de roze kaarsjes zijn de ideale sfeermakers!


Als finishing touch kan je de roze servetten vouwen als een vlinder en dankzij de chique dozen kan je jouw cadeautjes in stijl bewaren.

Tip: versier ook de rest van de ruim
te met ballonnen en slingers – met of zonder opdruk – en kleurrijke kaarsen. Voor ieder thema vind je bij AVA de gepaste kleuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *