In 4 stappen naar een vrolijk alternatief voor de paasboom

Geplaatst op door AVA

lenteboeket maken met Easy-marble-5Daar is de lente, daar is de zon! Ben jij net als wij ook zo gek op de lente? Haal de lentevreugde dan naar binnen met dit fleurige alternatief voor de paasboom. Wij tonen hoe je met de Easy Marble-verf moeiteloos zelf paasdecoratie kan maken!

Marmeren en decoreren voor Pasen!

Marmeren is een originele schildertechniek die je op elk oppervlak kan toepassen. Zo wordt de techniek bijvoorbeeld gebruikt om meubels of muren een marmerlook te geven. Wij pakken het vandaag anders aan en maken met de marmertechniek een originele paastak of een fleurig lenteboeket. Moeilijk is het niet, leuk des te meer!

We beginnen met het klaarzetten van de benodigdheden:

  • Een beker of pot met water,
  • verschillende kleurtjes Easy Marble-verf,
  • enkele satéprikkers,
  • eventueel wat lint en enkele kopspelden.

Tip: Leg een handdoek onder je werkplek om druppels meteen op te vangen en laat je voor de kleurkeuze inspireren door je interieur of ga net voor leuke contrasten.

De marmertechniek is vrij eenvoudig en verloopt volgens deze vier stappen:

  1. Vul je beker of pot met water en voeg er één voor één een paar druppels van de verschillende kleuren marmerverf aan toe.
  2. Roer voorzichtig met een satéprikker in de verf om figuren te vormen (trek bijvoorbeeld lijnen of maak cirkelbewegingen).
  3. Prik de bol of het ei op een satéprikker en dompel langzaam onder in de verf. Je bol of ei moet helemaal bedekt zijn.
  4. Haal de bol of het ei er meteen weer uit en laat drogen op de prikker.

Tip: Zorg dat je de prikkers ergens rechtop kan zetten zodat ze rustig kunnen drogen.

Paasdecoratie brengt kleur in huis!

Eens de bolletjes of paaseitjes gedroogd zijn, kan je beginnen decoreren. Ga voor een unieke paasboom door een lintje te bevestigen aan de paasbolletjes of –eitjes. Met een kopspeld bevestig je bovenaan een lintje waaraan je de paaseitjes ophangt. Een alternatief voor je paasboom? Hang de eitjes aan je fotokaders of versier er je voordeur mee.

Pasen is de perfecte gelegenheid om de natuur in huis te verwelkomen. Stel een prachtig lenteboeket samen en verwerk je paaseitjes erin. Dat doe je door je eitjes of bolletjes op een satéprikker te prikken en in het boeket te stoppen.

Zowel de piepschuimbolletjes als de Easy Marble-verf zijn beschikbaar in een AVA-winkel in jouw buurt. Als alternatief voor de piepschuimbolletjes kan je ook de paaseitjes uit ons assortiment gebruiken.

AVA wenst je alvast veel plezier tijdens het knutselen en een vrolijk Pasen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *