In 6 stappen naar vrolijke paasdecoratie met FIMO-klei

Geplaatst op door AVA

narcissen maken met Fimo klei stap 6Met Pasen in aantocht, is het een goed idee om al wat inspiratie op te doen voor je interieur. Vooraleer de jacht op de paaseieren losbarst, helpen we je creatief op weg naar een gezellig paasinterieur. Dit jaar halen we onze inspiratie uit de natuur, want wat is er typischer voor deze tijd van het jaar dan de paasbloem? Haal je FIMO-klei erbij, en ontdek hoe je zelf de mooiste narcissen kan maken!

Creatief met klei: zelf narcissen maken

Narcissen bloeien rond Pasen en hebben een prachtige vorm. Van zodra ze opduiken in het gras, bezorgen deze paasbloemen ons een instant lentegevoel. Meer heb je toch niet nodig om nieuwe energie op te doen in het voorjaar Om aan de slag te kunnen, heb je het volgende nodig:

  • limoengeel 10,
  • zonnegeel 16,
  • oranje 42 of glittergoud 112,
  • mesje,
  • tandenstoker,
  • een houten eetstokje

Stap 1

We starten bij de bloemblaadjes. Hiervoor heb je 3 reepjes FIMO nodig. Snij de reepjes los van elkaar en snij die middendoor.

Stap 2

Neem vervolgens een half reepje en vorm hiermee een worstje van zo’n 2,5cm. Druk het worstje plat en vorm aan 1 uiteinde een hoek. De lengte van het blaadje bedraagt nu ongeveer 4cm.

narcissen maken met Fimo klei stap 1

narcissen maken met Fimo klei - stap 2

Volg deze werkwijze om 6 bloemblaadjes te maken.

Stap 3

Met een tandenstoker maak je een nerf in ieder blaadje. Leg de bloemblaadjes per 3 samen. Voeg dan de 2 groepjes van 3 blaadjes bij elkaar, en vorm zo een kring met de 6 bloemblaadjes.

narcissen maken met Fimo klei - stap 3

 

 

Stap 4

De kern van de bloem vormen we met 1 reepje FIMO waarmee je een dik rolletje maakt.

narcissen maken met Fimo klei stap 5

Stap 5

Met het houten eetstokje maak je een holte in het rolletje en met de tandenstoker teken je de lijntjes in de bloemkelk.

Stap 6

Druk met het eetstokje de kelk vast op de blaadjes en plooi de blaadjes nog een beetje naar boven toe.

narcissen maken met Fimo klei stap 6

Tot slot bak je de bloemen nog 25 minuten op 110° C in de oven.

narcissen maken met Fimo klei - Fimo bakken

Versieren met narcissen

Speel met verschillende kleuren, bevestig magneetjes aan de achterzijde, plak er een lintje aan vast, verwerk ze in je tafeldecoratie, … Er zijn heel wat manieren om je huis te versieren met de narcissen van FIMO-klei.

Maar je kan ook jezelf een leuke paasbloem aanmeten. Bevestig een speldje met lijm aan één van je bloemetjes. Even laten drogen en je hebt een unieke en kleurrijke haarspeld!

Tip: je kan ook kleine narcisjes maken. Hiervoor gebruik je dan 1/4e reepje per bloemblaadje en een half reepje voor de bloemkelk.

De eettafel als pronkstuk van je paasinterieur

De eyecatcher van je paasinterieur is de tafel. Pasen luidt het aanbreken van de lente in en dat is het moment bij uitstek om het lentegevoel naar je interieur te brengen. De eettafel biedt dan ook heel wat mogelijkheden. We laten je niet op je honger zitten en tonen je de mogelijkheden met ons assortiment tafeldecoratie en –bekleding voor Pasen.

Ontdek onze tips & producten voor je paasinterieur.

Bron: Tine Demol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *