Uitnodigingen maken voor een communie- of verjaardagsfeest

Geplaatst op door AVA

uitnodigingen communie of verjaardag makenLigt er een verjaardag of communie in het verschiet? Dan zit er weer een leuk feestje aan te komen! Trap de festiviteiten op geslaagde wijze af met een zelfgemaakte uitnodiging. Bij AVA vind je alles om prachtige uitnodigingen te maken. Hier alvast de nodige inspiratie en tips.

Thema als rode draad

Van de uitnodigingen tot de tafeldecoratie: elk feest heeft z’n eigen thema. Door vooraf een thema te kiezen, maak je het jezelf meteen wat makkelijker. De kleuren of patronen van je thema kan je namelijk overal in laten terugkomen. Denk aan:

  • uitnodigingen,
  • tafelbekleding en decoratie,
  • feestkleding,
  • decoratie van je interieur,
  • cadeauverpakking,
  • bedankjes,

Het is ook belangrijk om een persoonlijke touch aan het feest te geven en het feestvarken moet natuurlijk centraal staan. Denk daarbij aan hobby’s, favoriete kleur of lievelingsdier en maak gebruik van leuke foto’s om de uitnodigingen en placemats te bedrukken.

Tip: Verstuur de uitnodigingen ruim op voorhand, zodat je gasten de datum kunnen vrijhouden.

Maak het persoonlijk

Door zelf je uitnodigingen te maken, kan je jouw gasten op een originele manier op de hoogte brengen van je feest. Speel met je lievelingskleuren, gebruik foto’s of noteer de boodschap met sierstiften om er zo een persoonlijke touch in te verwerken.

Al je benodigdheden vind je bij AVA. In onze winkels kan je diverse thema’s ontdekken met een scala aan kleuren en patronen. Daarnaast reiken we je de nodige tools aan om moeiteloos je eigen uitnodigingen te maken.

Zo kan je starten met onze gekleurde A4-vellen waarin je aan de voorzijde een uitsnede kan maken. Vouw dit dubbel in de breedte en plak vervolgens aan de rechterzijde een papier met een leuk patroon en een kleur die bij het A4’tje past. Om jezelf wat tijd en werk te besparen, kan je kiezen voor de gekleurde vellen die reeds geplooid zijn en waar de uitsnede al voorzien is.

Op het papier met het bolletjespatroon kan je met sierstift een leuke boodschap en de nodige gegevens – naam feestvarken, datum, locatie, … – noteren. Op het papier met patroon kan je bovendien ook printen, lekker handig dus om zo je menu’s af te drukken. Afwerken doe je tot slot met een strik van raffia en een leuk decoratief element dat eventueel aansluit bij het thema.

uitnodigingen en menukaart communie maken

Tip: AVA maakt het bovendien mogelijk om een mooi geheel te maken van je uitnodigingen, naamkaartjes en menu’s. In je dichtstbijzijnde AVA-winkel vind je het nodige materiaal om alles zelf te maken.

Een leuk bedankje

Voorzie ten slotte ook een leuk bedankje. Ook hier kan je inspiratie putten uit je thema of het een persoonlijke touch geven met een foto van het feestvarken. Met een zelfgemaakt bedankje zit je altijd goed en geef je de gasten een fijne herinnering mee. Bij AVA kan je terecht voor houders die je kan afwerken met leuke foto’s van het feest – denk aan Polaroid-foto’s – of met de communiefoto’s. Gebruik hiervoor ons fotopapier, zodat je de foto’s met glans en op stevig papier kan printen.

zelf bedankje communie maken

Tip: zorg er altijd voor dat je een extra geheugenkaartje op zak hebt zodat er ruimte is voor nieuwe foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *