Een familiefeest organiseren waar nog jaren over gesproken wordt

Geplaatst op door AVA

familiefeest organiseren - feestmateriaal partyboxFamiliefeesten zijn een ware traditie die steevast plaatsvinden bij verjaardagen, jubilea en tijdens het eindejaar. Iedere editie levert steevast leuke herinneringen op: een nonkel die wat te diep in het glas gekeken heeft, je tante die volledig losgaat op haar favoriete liedje of opa die iedereen aan het lachen brengt met z’n moppen. Mag het dit jaar wat anders zijn dan voorheen? Dan hebben wij enkele creatieve ideeën en tips voor een origineel familiefeest.


Van serieus tot serieus gek – Ideeën voor het familiefeest

Drinken en eten. Dat is het doorsnee familiefeest in een notendop. Bij AVA zien we het echter groter en borrelen de ideeën voor een onvergetelijke dag meteen op. Vaak zijn het nog de kleinste dingen die voor de mooiste herinneringen zorgen.

Verzamel bijvoorbeeld alle kleinkinderen om de menukaarten te maken & versieren voor het familiefeest. Maak gepersonaliseerde naamkaartjes door de kinderen een tekening op de achterzijde te laten maken van iedere gast. Blauwe menukaarten voor de mannen, roze kaarten voor de vrouwen en kaarten met stickers voor de kinderen! Bedenk samen met de kinderen een leuk ontwerp of kom langs in één van onze winkels om je verder te inspireren. Daar vind je overigens ook heel wat (feest)materiaal om de zaal een feestelijk tintje te geven: tafelbekleding in uiteenlopende kleuren, bijpassende tafeldecoratie, ballonnen, enzovoort!

Tot slot moet er naast goed eten en drinken wat te beleven zijn op het feest. En ook daar ontbreekt het ons niet aan inspiratie. Veel hangt natuurlijk wel af van de locatie: wil je thuis iets organiseren, huur je een feestzaal of trek je erop uit?

Ideeën voor thuis of de feestzaal

Wat hebben een quiz, een tombola, en spelletjes met elkaar in gemeen? Zet er familie voor en de pret is gegarandeerd! Een familiequiz of –tombola levert ongetwijfeld enkele hilarische momenten op en er zijn ook heel wat spelletjes die een hele familie aan het lachen kunnen brengen. En je hoeft het echt niet ver te zoeken!

Maak zelf een extra-large gezelschapsspel

familiefeest organiseren - ideeën gezelschapsspel

Gezelschapsspelen zijn meestal op maat van een gezin met 4 of 5 leden gemaakt. Je familie is natuurlijk wat groter dus moet je ook de spelletjes ‘super-sizen’. Wat dacht je van Scrabble op reuzenmaat? Of een spelletje Jenga met gigantische blokken?

Music maestro!

Een feestje is toch geen feest zonder muziek? Draai dus de luidsprekers open en duik in de partyboxes! Onze partyboxes bestaan uit diverse feestitems zoals blaaspijpjes, serpentines, hoedjes, roltongen en ballonnen. Feestpret gegarandeerd!

De partyboxen bestaan in verschillende kleuren zodat je feestmateriaal netjes past bij het thema of de kleuren van je familiefeest!

Vechten met de zwaartekracht

Blaas 3 ballonnen op en probeer ze een minuut lang in de lucht te houden. Het familielid die de 3 ballonnen het langs in de lucht houdt, wint een klein geschenkje.

De olifantenstoet

Trek een paar nylonkousen over je hoofd met daarin een tennisbal. Verspreid enkele flesjes water doorheen de ruimte en tracht de flesjes om te stoten met de tennisbal en dus zonder je handen te gebruiken. Tip: houd een videocamera bij de hand!

Wat je ook plant, samen met AVA maak je er een onvergetelijk feest van!

Bron foto’s: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *