Al het schoolmateriaal om geslaagde examens af te leggen

Geplaatst op door AVA

examens voorbereiden schoolmateriaal - schoolgerief kopenExamenperiode, de blok, stressweken, … De examens op de middelbare school, hogeschool en unief krijgen allerlei ‘koosnaampjes’. Logisch ook, want elk jaar zijn er weer duizenden scholieren en studenten die verschillende examens voorgeschoteld krijgen. AVA zorgt ervoor dat je perfect voorbereid en stressvrij aan de examenperiode kan beginnen!

Als je stress tijdens de examens wil vermijden, kan je maar beter goed voorbereid ten tonele verschijnen. Want wanneer je iets bent vergeten, kan het angstzweet snel uitbreken. Bij AVA kan je alle benodigdheden voor een succesvol schooljaar kopen, zowel tijdens de examenperiode als daarbuiten.

Schoolmateriaal voor scholieren en studenten

In de middelbare school krijg je voor het eerst te maken met examens. Als scholier leer je meteen dat de voorbereiding al het halve werk is. En dan bedoelen we niet alleen dat je tijdens het schooljaar goed moet opletten zodat je tijdens de examens minder moet studeren. We hebben het natuurlijk over je schoolgerief. Schrijven gaat moeilijk zonder de juiste pennen en je kan geen perfecte cirkel maken zonder passer. Laat staan dat je wiskundige berekeningen kan maken zonder een (wetenschappelijke) rekenmachine.

Als student schakel je nog een versnelling hoger. De leerstof neemt toe, de cursussen worden dikker en het stressniveau stijgt. Maar ook daar hebben we bij AVA een antwoord op met de ultieme examen-toolkit die al het nodige schoolgerief bevat én een handige pre-examen checklist.

schoolmateriaal ava - schooljaar 2014-2015

Staat de examenperiode voor de deur? Check dan zeker volgende zaken:

  • Werkt je rekenmachine nog naar behoren? Is de batterij voldoende opgeladen?
  • Kan je rekenmachine ook wetenschappelijke berekeningen maken?
  • Heb je het nodige papier bij de hand? Denk maar aan kladpapier, millimeterpapier, cursusblokken, …
  • Maak het jezelf gemakkelijk en deel je cursus logisch in met kleurmarkeringen. Markeerstiften en gekleurde post-its zijn daarbij essentieel.
  • Telt je passerset de nodige onderdelen? Heb je nog voldoende potloodvullingen?
  • Vertoont je meetlat of geodriehoek al wat barsten en inkepingen? Vervang beide dan tijdig.
  • Heb je alle nodige kleuren in huis: balpennen, potloden, stiften, …
  • Fouten zijn onvermijdbaar maar niet onuitwisbaar met een gom, tintenkiller of Tipp-ex.
  • Heb je een handige schooltas of rugzak om al die benodigdheden in op te bergen?

AVA wenst alle studenten alvast succes toe tijdens de komende examenperiode! Al het bovengenoemde schoolmateriaal (en meer) vind je in je dichtstbijzijnde AVA-winkel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *