Met je eigen hippe fotokalender vergeet je geen enkele afspraak!

Geplaatst op door AVA

zelf-foto-kalender-maken---kalender-2015---stap-5We naderen stilaan het einde van het jaar en dat merken we ook aan onze agenda’s. Intussen ben je bezig met de laatste pagina’s wat betekent dat je weer op zoek mag naar een nieuwe, hippe agenda. Bij AVA kan je alvast terecht voor je agenda van 2015 maar we zouden AVA niet zijn als we je niet toonden hoe je zelf je eigen agenda kan maken.

De kalender die we samen gaan maken, is er eentje om aan de muur te bevestigen of om op je bureau te zetten. Maar je kan de werkwijze ook perfect kopiëren om er een draagbare agenda van te maken die je kan meenemen in je handtas of schooltas. Laten we aan de slag gaan!


Je unieke selfie of Instagram kalender

Hét woord van 2014 was ‘selfie’. Je kon het afgelopen jaar niet buitenkomen of je zag wel minstens één iemand een selfie maken. En intussen zijn er ook al heel wat varianten op zoals de belfie (een selfie van je achterwerk), de stemfie (om te tonen dat je gaan stemmen bent), de healthie (een selfie tijdens of na het sporten), enzovoort, enzovoort.

Het einde van de selfies en zijn vele varianten is dus nog niet in zicht. Daarnaast blijft ook de populariteit van Instagram groeien en dat levert heel wat knappe beelden op. De vele selfies van jezelf, je vrienden en familieleden of zelfs je huisdier, maar ook de vele mooie Instagramfoto’s zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie waarmee je een unieke agenda kan maken.

Hoe ga je nu aan de slag? Wel, eerst verzamel je al je benodigdheden:

  • 12 indrukwekkende selfies en Instagramfoto’s,
  • een schaar of cuttermes,
  • gelaagd papier of karton,
  • meetlat,
  • fotohoekjes,
  • (kalligrafie)pen.

Je selfies & foto’s printen

Maak een selectie van je 12 beste, leukste, meest hartverwarmende, … foto’s en print deze af op 10x10cm grootte. Het mooiste resultaat krijg je door ze op fotopapier te printen.

De maanden noteren

Vervolgens neem je het gelaagd papier of karton erbij waarop je de dagen gaat noteren. Het gelaagde papier is bij voorkeur 12 cm breed en 17 cm hoog. Zo heb je links en rechts nog een centimeter over naast je foto. De ruimte om je dagen te noteren is dan ook 10 cm breed en 5 cm hoog. Zo is er, zoals je op onderstaande foto kan zien, overal voldoende witruimte.

zelf-foto-kalender-maken---kalender-2015---stap-1

Neem je meetlat erbij zodat je perfect weet op welke breedte en hoogte je de dagen moet noteren. Om de dagen te noteren kan je gebruik maken van een (kalligrafie)pen maar je kan ook op internet op zoek gaan naar een printbare agenda.

De fotohoekjes plakken

Vervolgens kan je de fotohoekjes bevestigen aan de achterzijde van je 12 foto’s. Plak ze vervolgens netjes op het gelaagd papier.

zelf-foto-kalender-maken-2015---stap-2

zelf-foto-kalender-maken---kalender-2015---stap-3

zelf-foto-kalender-maken---kalender-2015---stap-4

Stel je agenda tentoon!

Al wat je nu nog rest, is een mooi plekje zoeken en de beste manier om je agenda te presenteren. Je kan hem, zoals bovenaan het artikel getoond, verspreiden over een prikbord, maar je kan hem ook bundelen met een wasknijper.

Wil je liever een draagbaar model? Perforeer dan ieder blad en bundel alle maanden tezamen met een leuk lintje! Al het benodigde materiaal voor je eigen fotokalender vind je in de AVA-winkel in jouw buurt!

Tip: wil je ook notities kunnen noteren op je agenda? Voorzie dan gelaagd papier met een hoogte van 20 cm. Zo heb je onderaan nog wat ruimte om notities neer te pennen.

Geïnspireerd door: Paperblog

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *