Originele menukaarten maken met een kerstsfeertje

Geplaatst op door AVA

kerstmenu 2014 - zelf menukaarten makenMen zegt wel eens dat Kerstmis de mooiste tijd van het jaar is. Iedereen is in een opperbeste stemming, de cadeautjes worden onder de boom geschoven en het landschap kleurt – als we geluk hebben – idyllisch wit. Bij AVA zijn we dan ook van mening dat bij de mooiste tijd van het jaar de mooiste menukaart van het jaar hoort.

Haal je inspiratie uit de trends

Naast papier, een pen, een computer, enzovoort is inspiratie het eerste wat je nodig hebt om zelf menukaarten te maken. Op een rijkelijk versierde kersttafel hoort een originele menukaart en inspiratie daarvoor vind je in de trends van 2014.

Websites, flyers, visitekaartjes, … Allemaal maken ze gebruik van iconen en verschillende lettertypes. Je denkt daarbij misschien aan een boeltje allegaar maar door het juiste evenwicht te zoeken tussen tekst en beeld en door de juiste lettertypes te combineren met leuke icoontjes, zorg je voor een sprankelend en levendig resultaat! Onderstaande menukaart was in 2013 al een trendsetter. Ook het kleurgebruik – of liever het gebrek aan kleur – valt op bij deze menukaart. Vergeet de traditionele kerstkleuren en doe gewoon lekker waar jij zin in hebt!

kerstmenu maken - zelf menukaarten maken

Bron: Pinterest

Flat design, letterlijk vertaald ‘plat’ design, bestaat uit een tweedimensionaal ontwerp waarbij er geen diepte gecreëerd wordt. Het is een leuke afwisseling van de ontwerpen van de afgelopen jaren waarbij men veel gebruik maakte van schaduwen en reliëfs om zo diepte te creëren. De onderstaande menukaart is een mooi voorbeeld van deze trend. Deze kaart maakt wel gebruik van de kerstkleuren, maar kiest voor trendy pastelkleuren die het geheel afmaken.

kerstmenu 2014 - menukaarten maken tips

Bron: IANA
 

Zelf aan de slag met ons knutselmateriaal

De mooiste feesttafels zijn die tafels waarbij alle elementen netjes op elkaar afgestemd zijn, zoals een menukaart met bijpassende naamkaartjes.

kerstmenu 2014 - menukaarten en naamkaartjes maken

Bron: Notonthehighstreet

Onderstaand voorbeeld toont bijvoorbeeld hoe je het bestek, de menukaart en de servet mooi kunt presenteren. Hier wordt een frisse blauwtint gebruikt voor een originele twist, maar je kan ook teruggrijpen naar de traditionele kerstkleuren.

kerstmenu 2014 zelf menukaarten maken

Met een leuk lint – met eventueel kerstmotief – kan je het bestek, de menukaart en de servet mooi bij elkaar binden. Het patroon of de kleuren van het servet kan je laten terugkomen in het tafelkleed en de tafellopers. Het papier dat hier gebruikt werd voor de menukaart kan ook gebruikt worden voor de naamkaartjes.

Zo is de hele feesttafel in balans en oogt alles zeer feestelijk!

Bij AVA kan je dan ook terecht voor werkelijk alles om je menukaarten, naamkaartjes, bestekpochetten, etc. te maken én op elkaar af te stemmen. Even het geheugen opfrissen. Bij AVA vind je onder andere:

  • allerlei soorten en kleuren papier voor menukaarten, naamkaartjes, en bestekpochetten,
  • linten met prachtige motieven en patronen,
  • tafelbekleding, waaronder tafellopers, placemats, bestekpochetten, …
  • tafeldecoratie

Versier samen met AVA je eigen menukaarten en feesttafel en laat het kerstfeest maar beginnen!

AVA telt intussen 45 winkels. Er is dus vast en zeker een AVA-winkel in je buurt waar je terecht kan voor alle benodigdheden alsook extra inspiratie voor jouw kerstmenu en feesttafel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *