Zelf een leuk Vaderdag cadeau knutselen!

Geplaatst op door AVA

vaderdag-knutselen-fotokubus-zelf-maken-cadeauEr zijn enkele dagen op het jaar waarbij het knutselen iets speciaals krijgt. Knutselen voor Moederdag & Vaderdag bijvoorbeeld. Een Vaderdag cadeau knutselen? Dan hebben wij wel enkele ideetjes voor je in petto!

Op Vaderdag (maar ook daarnaast hoor) verdienen de papa’s alle aandacht! Daarom moet je ze op Vaderdag in de watten leggen met een mooi Vaderdag cadeau waarmee de kids hun liefde voor hun papa tonen!

Een fotokubus knutselen als Vaderdag cadeau

Zo kan papa de kids altijd meenemen naar het werk. Op foto dan toch want de fotokubus is een kubus waarbij op iedere zijde een foto plakt van de kinderen. Veel beter dan een gewone fotolijst want papa kan nu afwisselen tussen 6 verschillende foto’s van z’n oogappels!

Maar hoe maak je zo’n fotokubus eigenlijk? In eerste plaats moet je de benodigdheden verzamelen:

  • Houten kubus: kan je op maat laten zagen bij verschillende doe-het-zelf zaken. 10×10 cm is een goede grootte
  • 6 foto’s: zoek de mooiste foto’s uit en print ze uit op maat van de kubus. Echte foto’s zijn altijd het best maar geprinte foto’s zullen er zeker en vast ook goed uitzien!
  • (witte) knutsellijm
  • Schaar en eventueel een schilderborstel

De eerste stap is het uit/bijknippen van je foto’s zodat ze mooi op de zijden van de kubus passen. Vervolgens ga je de kubus beplakken met de verschillende foto’s. Beslis eerst of je de kubus een kleurtje wil geven, eventueel de lievelingskleur van de papa.

knutselen-vaderdag-fotokubus-vaderdag-cadeau

Vervolgens ga je de foto’s dus op de fotokubus plakken. Witte knutsellijm is hier ideaal voor en om een gelijke lijmlaag te kunnen leggen, kan je de schilderborstel gebruiken om de lijm mooi open te strijken. Vervolgens bevestig je de foto en leg je er eventueel nog een laagje lijm over. Zo ben je zeker dat de foto niet zal lossen.

Zelf een wenskaart maken voor Vaderdag

Als finishing touch moeten de papa’s ook een mooie wens- of postkaart ontvangen.  Een wenskaart recht uit het hart met enkele mooie woorden op!  En ook die wenskaart kunnen we zelf maken!vaderdag-knutselen-zelf-wenskaart-maken-

Voor Vaderdag heb je echt oneindig veel mogelijkheden. Zo kan je een postkaart maken in de vorm van een hemd, maar kan je even goed een kaart versieren met uitgeknipte letters, stickers, pareltjes en andere decoratie.

vaderdag-knutselen-wenskaart-zelf-maken-hemd

Met onze ideeën kan iedere vader in de bloemetjes gezet worden op Vaderdag! Want AVA heeft alles in huis om er een geslaagde Vaderdag van te maken: van de benodigdheden voor het knutselen tot specifieke zaken voor Vaderdag en Moederdag zoals wensetiketten enzovoort!

Op onze website lees je trouwens hoe je bovenstaande wenskaart zelf kan maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *