Vroeg begonnen, is half gewonnen: je eigen examenkalender maken met AVA

Geplaatst op door AVA

zelf examen kalender makenOok al is het scholieren- en studentenleven nog zo mooi, ieder jaar opnieuw zijn er twee periodes waar veel studenten tegenop kijken: de examens van juni en de examens rond de kerstperiode. Om alle studenten een hart onder de riem te steken én om ze te helpen zich goed voor te bereiden, tonen we vandaag hoe je zelf een hippe examenkalender kan maken.

 

Jouw examenkalender maken? Aan de slag met krijtverf!

Het valt bijna niet te ontkennen: die bergen leerstof, dat kan al eens saai worden. Als ook je planning er dan oersaai uitziet, zal je allesbehalve gemotiveerd zijn. Gelukkig hebben we daar bij AVA de perfecte oplossing voor, namelijk een hippe muurkalender!

zelf examen kalender maken - diy muurkalender

Bron: Stylizmo

Het mooie is dat je zo meteen ook een leuk projectje hebt om nog even je gedachten te verzetten vooraleer je er volop invliegt. Maar hoe pak je dit DIY-project nu aan?

Benodigdheden:

 • krijtverf,
 • schilderstape,
 • krijtjes,
 • rolmeter.

Aan de slag!

 1. Gebruik de schilderstape om de vierkantjes voor de dagen te maken. Je moet 7 x 5 vakjes maken. De grootte kan je zelf kiezen, in het voorbeeld gaan we uit van 100×100 mm.
 2. Plak eerst de horizontale lijnen en zorg ervoor dat deze mooi recht zijn. Vervolgens kan je de verticale lijnen gaan plakken zodat je de vierkante vakjes verkrijgt. Samen vormen ze één grote rechthoek.
 3. Vervolgens kan je met de krijtverf de binnenzijde van die grote rechthoek overschilderen.
 4. Laat de verf goed drogen en verwijder zachtjes de schilderstape.
 5. Klaar! Je kan aan de slag met krijt en post-its om je examenplanning op te stellen!

We raden je aan om naast je kalender nog een grote, brede strook te voorzien waar je extra opmerkingen op kan noteren. Zoals je hieronder ziet, kan je eventueel ook vakjes voorzien om de dagen te noteren.

zelf examen kalender maken - diy

Bron: kalender

Wil je niet op de muren schilderen? Dan kan je deze examenkalender ‘namaken’ op een whiteboard met onze whiteboard markers of op een groot A3- of A2-blad.

Studietips

 1. Verzamel enkele dagen tot weken op voorhand alle papieren, cursussen, etc. die je nodig hebt bij het studeren.
 2. Maak vooraf een inschatting van het aantal uren dat je per vak zal nodig hebben. Zo kom je niet in tijdsnood.
 3. Gun jezelf wat rust. Plan deze ook in zodat je niet vergeet om af en toe te ontspannen.
 4. Maak een onderscheid tussen studeren en herhalen en duid dit ook aan op je planning. Werk eventueel met kleuren zodat je het onderscheid snel ziet.
 5. Bepaal zelf wanneer je het beste studeert en stem je studietijd daarop af. Ontspannen kan dan op momenten dat je geheugen minder productief is.

We wensen je alvast veel succes toe met je examens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *