3 DIY-adventskalenders waarmee aftellen naar Kerstmis nóg leuker wordt!

Geplaatst op door AVA

Maak de advent nog gezelliger met een DIY-adventskalender. Eenvoudig te maken en leuk om naar te kijken!Nu de dagen weer korten en de bomen hun bladeren verliezen, komt kerst alweer in het vizier. De advent – de laatste vier weken vóór Kerstmis – is traditioneel een periode van gemoedelijkheid en gezelligheid. Met deze leuke ideeën voor een DIY-adventskalender wordt de eindejaarsperiode dit jaar nóg mooier.

Een druilerige zondag in het verschiet? Kruip dan gezellig voor het haardvuur met onze knutseltips en maak een adventskalender zoals je die nog nooit hebt gezien. Weg met de traditionele, ‘saaie’ scheurkalender, welkom creativiteit! De dagen aftellen naar Kerstmis was nog nooit zo leuk!

Eenvoudige én leuke adventskalender

Wat denk je, bijvoorbeeld, van deze? Mooi én bovendien heel eenvoudig te maken.

Wat heb je nodig? Papier, een printer en plakband of punaises.

Aan het werk! De cijfers knip je uit in de vorm die je zelf het mooist vindt. Bevestig alles aan de muur met plakband of punaises en schik het geheel op een originele manier. Wij kozen voor een kerstboom!

 

Aftellen in stijl

Maak de advent nog gezelliger met een DIY-adventskalender. Eenvoudig te maken en leuk om naar te kijken!Dit vintage exemplaar, gemaakt van oude bokalen, is een echte aandachtstrekker. Je zou bijna willen dat de advent het hele jaar duurde!

Wat heb je nodig? Oude bokalen of glazen, acrylverf, papier, lijm en/of naald en een lint.

Aan het werk! Verwijder eerst het oude label van de bokalen in een warm badje. Beschilder de glazen in de kleur die je wenst – wij kozen voor groen – en kleef op elke pot een stukje papier waar je de dag op kunt schrijven. Het label kun je vastlijmen of met een lint bevestigen. In dat geval prik je met een naald een gaatje in het papier.

Tip: je hoeft je niet te beperken tot bokalen. Gebruik gerust ook andere oude voorwerpen voor je adventskalender.

De 100 procent gerecycleerde adventskalender

Maak de advent nog gezelliger met een DIY-adventskalender. Eenvoudig te maken en leuk om naar te kijken!Wie milieubewust wil knutselen moet zeker deze adventskalender van bruine papierzakken eens proberen. Leuk voor de kindjes: in elk doosje zitten wat snoepjes verstopt die je elke dag kunt uitdelen.

Wat heb je nodig? 5 papieren zakken, een schaar, witte verf of stift.

Aan het werk! Knip 50 vierkanten uit de papieren zakken van ongeveer 15 bij 15 centimeter. Vouw 25 dekseltjes en evenveel bodems. Hoe je dat doet, leer je hier (Engelstalige video). Vervolgens breng je in stift of met verf de cijfers aan op de doosjes. Vergeet ook de snoepjes niet te verstoppen!

Veel knutselplezier!

2 Reacties op 3 DIY-adventskalenders waarmee aftellen naar Kerstmis nóg leuker wordt!

  1. Ilke schrijft:

    De link om de dekseltjes en doosjes te vouwen voor de adventskalender werkt niet – is verwijderd….
    Wel jammer….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *