Zelf een kerststal maken doe je zo

Geplaatst op door AVA

kerststal maken
Met Kerstmis in het verschiet wordt het tijd om de kerststal van de zolder te halen. Wil je het dit jaar wat creatiever aanpakken? Dan kun je natuurlijk ook zelf een kerststal maken. Die is een pak goedkoper dan een nieuw exemplaar en je kinderen kunnen helpen! Overtuigd? Je doet hier alvast enkele leuke ideeën op.

 

 

Een kartonnen doos is al voldoende voor je kerststal

Zelf een kerststal maken, is helemaal niet moeilijk en bovendien heel plezant om samen met de kinderen te doen. Ontdek hier hoe je te werk gaat. De stal hoeft geen kunstwerkje te zijn: een paar houtblokken of een sinaasappelkratje kunnen al volstaan. Zelfs een open kartonnen doos met wat stro kan als basis dienen. Heb je wat meer tijd én doe-het-zelftalent? Ga dan als een echte timmerman aan de slag met hamer en zaag. Verzamel houtrestjes, triplex en kleine balkjes van 1 bij 1 centimeter en bouw een écht ministalletje.

Tip: takjes zijn leuk als dakbedekking!

 

Zelf kerststalfiguurtjes maken

Zelf een kerststal maken, is helemaal niet moeilijk en bovendien heel plezant om samen met de kinderen te doen. Ontdek hier hoe je te werk gaat. Voor de figuurtjes kun je de gekste materialen gebruiken: wc-rolletjes, plastic bekertjes, tot zelfs klei en zoutbrooddeeg (Nog geen recept? 500 gram bloem, 250 gram zout, 250 milliliter water en een theelepeltje olie) Erg leuk om samen met de kinderen te doen! Zijn je kinderen nog jong, dan neem je het knip- en plakwerk voor eigen rekening en laat je hen alles inkleuren. Dat kan met verf, maar ook met potlood of stift.

 

En wat vind je van een kerststal op het raam?

Zelf een kerststal maken, is helemaal niet moeilijk en bovendien heel plezant om samen met de kinderen te doen. Ontdek hier hoe je te werk gaat. Heb je weinig plaats? Dan kun je een kerststal tekenen op een raam. Om het je gemakkelijk te maken plak je eerst een duidelijke tekening van een kerststal aan de buitenkant van het raam en teken je de lijnen vervolgens over met watervaste stift. De figuurtjes kun je met plakkaatverf inkleuren. Wil je liever niet op je raam tekenen? Dan kun je ook figuren op doorzichtig papier zetten en daarna op het raam kleven.

Echt alles kan in aanmerking komen voor je kerststal. Leef je dus gerust creatief helemaal uit! De kerstdagen worden er alleen maar gezelliger door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *