De leukste knutselideeën voor Sinterklaas & Zwarte Piet

Geplaatst op door AVA

sinterklaas knutselen - sinterklaas 2014Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan… Ieder jaar kijken we vol ongeduld uit naar het moment dat de Sint ons land binnenvaart. Voor zijn trouwe paard zetten we ieder jaar een wortel en wat suikerklontjes klaar. Wat dacht je ervan als we de Sint dit jaar verrassen met een leuk knutselwerk?

Knutselen voor Sinterklaas

6 december is één van de leukste dagen van het jaar! Een berg snoepjes, leuke cadeautjes en een heleboel dingen om te knutselen. Met volgende knutseltips kan je voor een dag in de huid van Sinterklaas kruipen.

Een mijter om jaloers op te zijn

Naast zijn lange grijze baard zie je de Sint nooit zonder z’n rode mijter. Wil je in de huid kruipen van Sinterklaas? Dan is een eigen mijter een must!

Zo kan je zelf een mijter maken:

  1. Print het sjabloon af in tweevoud.
  2. Leg de sjablonen achter elkaar en knip ze uit zodat je twee stukken hebt.
  3. Plooi de randen naar binnen op de stippellijn.
  4. Plak de twee helften aan elkaar met knutsellijm.
  5. Versieren maar!

Is het sjabloon te klein? Teken de vorm dan over op een groot blad zodat de mijter op je hoofd past.

Ieder kind weet dat Sinterklaas z’n mijter rood is met gouden randen en met in het midden een gouden kruis. Maar er is niemand die zegt dat jouw mijter niet origineel mag zijn! Gebruik het logo van je superheld, kleur de mijter in jouw lievelingskleur, plak er stickers op, … Het is jouw mijter dus laat je fantasie de vrije loop!

Zo vind je bij AVA crêpe-papier in alle kleuren waarmee je de mijter extra kan versieren. Met crêpe-papier kan je leuke fransjes maken of de mijter bedenken in felgekleurde repen. Of wat dacht je van onze pompons? Dip ze in vingerverf in een leuke kleur en plak ze op je mijter voor een uniek effect. 

De baard van Sinterklaas

Die lange grijze baard, die herken je uit de duizend! Wil je er net als Sinterklaas uitzien? Dan mag je niet zonder baard gezien worden.

Zo’n lange baard krijg je echter niet van de ene dag op de andere dus tonen we je graag hoe je zelf zo’n baard kan maken.

Wat heb je nodig?

  • vilt
  • watten
  • papier
  • lijm
  • touw of elastiek

Knip eerst de vorm uit een stuk wit vilt. Met een potlood kan je eventueel de lijnen tekenen zodat je de baard netjes kan uitknippen.

knutselen voor sinterklaas - sinterklaas baard maken

Vervolgens moet je een klein sneetje maken in iedere bovenhoek waar je een touwtje of elastiek kan doorhalen.

knutselen voor sinterklaas - baard sinterklaas maken stap 2

Neem vervolgens je watten erbij en plak stukjes of bolletjes op het vilt. Zorg ervoor dat je elk stukje van het vilt bedekt met je watten. Bij AVA hebben we ook een leuk alternatief voor de watten, namelijk onze pompons zoals je hieronder kan zien.

knutselen voor sinterklaas - baard sinterklaas maken stap 3Sinterklaas knutselen - baard versieren - Pompons, wit

 

Hang de baard te drogen zoals je op de foto ziet. Zo krijgt hij meteen zijn vorm mee.

knutselen voor sinterklaas - baard sinterklaas maken stap 4

Bron foto’s

Sinterklaas vieren met AVA

Ook bij AVA zien we Sinterklaas graag komen. In onze winkels vind je dan ook allerlei knutselmateriaal, decoratie en verpakkingen voor snoepgoed. Kortom: alles voor een superleuk sinterklaasfeest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *