Servetten vouwen: de waterlelie!

Geplaatst op door AVA

servetten vouwenEen mooi gevouwen servet is een meerwaarde aan elke feestdis. Met deze prachtige waterlelie maak je zeker indruk op het volgende feestje! Bovendien is het helemaal niet moeilijk als je onze knutseltips stap voor stap uitvoert. Als toemaatje geven we je nog enkele suggesties om je feesttafel nóg mooier te maken met servetten. Dat wordt genieten!

 

 

Stap 1

Neem 2 servetten: één effen en één met print en vouw ze open. Leg ze op elkaar en vouw de vier punten naar binnen. Leg de gevouwen zijde naar beneden.

servetten vouwen

 

Stap 2

Vouw de vier punten van beide servetten opnieuw naar binnen.

servetten vouwen

 

Stap 3

Herhaal stap 2 nogmaals.

servetten vouwen

 

Stap 4

Trek de punten van de servetten lichtjes naar boven.

 

servetten vouwen

Stap 5

Leg eventueel een siervoorwerp in het midden om het servet op zijn plaats te houden.

servetten vouwen

 

Stap 6

Plaats de lelie op de borden van je gasten en fleur de ruimte verder op. Extra tips lees je hieronder!

Creatief met servetten: wit of in kleur?

Zorg er altijd voor dat je servetten passen bij het tafelkleed. Een verzorgde tafel met witte servetten ziet er altijd goed uit, maar je kunt natuurlijk ook wat kleur in het spel brengen. Vrolijke prints doen het altijd goed, maar let op dat je niet overdrijft. De focus van de tafel moet steeds het eten zijn, niet de decoratie!

Een servet als eye-catcher

Er zijn tal van manieren om servetten te vouwen, maar wist je dat je een servet ook kunt gebruiken om, bijvoorbeeld, een fles, een glas of een bloempot te bekleden? Met wat lijm en enkele papieren servetten is de klus zo geklaard. Of wat dacht je van een servet die dienst doet als bestekpochette. Je hebt er meteen een decoratiestuk bij aan de feesttafel! Wedden dat je gasten onder de indruk zullen zijn?

In onze winkels kan je de diverse collecties servetten ontdekken gemaakt uit diverse materialen en met allerhande kleuren en prints.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *