Decoratieve papieren lampenkappen in 30 minuten

Geplaatst op door AVA

papieren lampenkappenHeb je thuis van die saaie witte papieren lampenkappen die wel wat kleur kunnen gebruiken? Dan hebben wij voor jou de perfecte knutseltip. Deze prachtige decoratieve lampenkappen vragen maar een halfuurtje werk en garanderen een prachtig resultaat. Laat het feestje maar beginnen!

 

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar deze kleurrijke lampenkappen van Martha Stewart laten zich eenvoudig in elkaar knutselen. Overdag brengen ze je in feeststemming en wanneer de avond valt, laten ze de ruimte baden in een warme gloed. Echt een aanrader!

Speel met kleur!

Wij kozen voor een monochroom ontwerp, maar als je met meerdere kleuren wilt werken, laat je dan vooral gaan! Je kunt bijvoorbeeld een mooi patroon in je decoratie verwerken of spelen met lichte en donkere tinten van dezelfde kleur. Zet je creatieve geest maar aan het werk!

Wat heb je nodig?

  • Cirkelvormige vellen crêpepapier (koop voorgesneden vellen, dan hoef je niet zelf met de schaar aan de slag).
  • Tweezijdige plakband.
  • Een papieren lampenkap.

Stap 1

papieren lampenkappenBegin aan de onderzijde van de lampenkap. Plak de papieren vellen rond de opening vast met plakband. Zorg ervoor dat de verschillende vellen elkaar overlappen, zoals in de afbeelding.

Stap 2

Werk je een weg naar boven en zorg er steeds voor dat de vellen elkaar voldoende overlappen.

Tip: als je bovenaan groene vellen gebruikt, lijkt je lampenkap wel een reusachtige vrucht aan een steel. Je kinderen zullen er dol op zijn!

Al het knutselmateriaal, inclusief de gekleurde vellen crêpepapier, vind je uiteraard in een Ava-vestiging bij jou in de buurt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *