Griezelig leuke snoepzakjes knutselen voor Halloween!

Geplaatst op door AVA

Halloween, het Amerikaanse feest dat plaatsvindt op Allerheiligen, is intussen al goed ingeburgerd in ons landje. Zo goed zelfs, dat de kinderen reikhalzend uitkijken naar 31 oktober. De dag waarop ze weer kunnen ‘trick or treaten’!

Het doel van trick or treat is om zo veel mogelijk snoep te verzamelen. Maar er is natuurlijk maar zoveel snoep als twee kinderhanden kunnen dragen. Daarom tonen we je hoe je coole snoepzakjes kan knutselen om al dat snoep veilig thuis te krijgen.

Trick or treat! Gooi die snoepzakken maar vol!

De eerste knutseltip is vrij makkelijk maar toch superleuk! Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een papieren zak, een aardappel, een mesje en wat verf.

Snij de aardappel doormidden en snij met je mesje de figuur van een doodskop uit zoals je op de afbeelding ziet. Voor de ogen kan je een kleine schepper gebruiken waar mama die meloenballetjes mee maakt. De vorm van het gezicht, de neusgaten en de tanden kan je met je mesje uitsnijden.

knutselen voor halloween - snoepzak maken - Martha Stewart

Dop je doodshoofdstempel vervolgens in wat verf en stempel je figuur op de papieren zak. Let erop dat je niet te veel verf gebruikt, zodat de stempel niet uitloopt. Een dun laagje verf is meer dan voldoende.

Met de stempel kan je uiteraard nog andere Halloween decoratie versieren!

Bron: Martha Stewart

Bloeddorstige snoepzakjes voor de kinderen

Jouw kinderen zijn echter niet de enige die gaan trick or treaten. Ook bij jou thuis zullen er heel wat kinderen langskomen die niets liever zien dan een goedgevulde snoepzak.

Om origineel uit de hoek te komen, hebben we ons laten inspireren door Amy Moss. Zij maakte deze bloeddorstige snoepzakjes.

snoepzakjes knutselen voor halloween - trick or treatAl wat je hiervoor nodig hebt, zijn plastic (snoep)zakjes, een nietjesmachine en het patroon van Amy dat je hier kan downloaden.

Voor al het bovengenoemde knutselmateriaal kun je terecht in een AVA-winkel in jouw buurt. Kom zeker even langs in de weken voor Halloween en doe nog meer inspiratie op voor het halloweenfeest!

Bron: Amy Moss

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *