Het perfecte huwelijksfeest organiseren in 5 praktische stappen

Geplaatst op door AVA

Tips & tricks om je trouwfeest te organiserenAls we een film van ons leven zouden maken, zou onze huwelijksdag ongetwijfeld een prominent plaatsje innemen. Om later met een gelukzalig gevoel terug te kijken op je huwelijksdag, is een goede voorbereiding een echte must. AVA helpt je graag een handje!

Eerst de huwelijksdatum, dan de feestzaal

Feestzalen en trouwlocaties worden vaak maanden op voorhand gereserveerd. Om er zeker van te zijn dat je kan trouwen en/of feesten op de locatie van je dromen, prik je best eerst een datum voor je huwelijksdag. Zorg ervoor dat je nog voldoende tijd hebt om verschillende locaties te bekijken en hou telkens enkele alternatieven achter de hand in het geval je droomlocatie toch al geboekt is.

Binnen of buiten? Winter of zomer?

Het ene is van invloed op het andere. Als je trouwt tijdens de winter, zal alles hoogstwaarschijnlijk binnen plaatsvinden. Grote voordeel? Het prijskaartje! Tijdens de wintermaanden zijn veel zaken, zoals het huren van een feestzaal, vaak wat goedkoper dan tijdens het hoogseizoen. Tijdens de zomer kan je natuurlijk wel genieten van een prachtig tuinfeest, een heerlijke barbecue, kan je prachtige trouwfoto’s in de zon maken, …

Plak een gezicht op het prijskaartje…

Het budget van je huwelijks(feest) is één van de belangrijkste zaken om goed in kaart te brengen. Je wilt immers niet met een financiële kater blijven zitten. Lijst daarom ieder onderdeel op en zoek meteen de prijs uit. Zo kan je al snel een totaalprijs maken en nagaan waar je – indien nodig – nog iets kan besparen. We zetten je alvast op weg:

  • Kerk of stadhuis
  • Kleding: trouwjurk, avondjurk, schoenen, kostuum bruidegom, kledij bruidsmeisjes, …
  • Feestzaal
  • Drank en eten
  • Vervoer
  • Fotograaf
  • Huwelijksreis

Deze stap gaat natuurlijk hand in hand met je gastenlijst. Zonder te weten hoeveel mensen er zullen komen, kan je geen budget opmaken. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de locatie: naargelang hoeveel mensen je uitnodigt, huur je een kleine of juist grote(re) locatie.

Tip: tracht alles op dezelfde locatie te organiseren. Sommigen huren een aparte locatie voor de receptie ’s middags en het feest ’s avonds. Beide combineren kan je heel wat besparen.

… en een nummer op de gastenlijst

Het aantal gasten is bepalend voor de locatie en het prijskaartje. Nu, de meeste trouwlocaties kunnen wel heel wat gasten ontvangen, maar daarom laat jouw budget het nog niet toe om ruim honderd mensen uit te nodigen.

En dan hebben we het nog niet over de extra huwelijksuitnodigingen, menukaarten, tafeldecoratie en bedankjes gehad. Want ook dat heeft een invloed op je budget en is afhankelijk van het aantal gasten. Gelukkig kan je hierop besparen dankzij AVA. Zo vind je bij ons al het materiaal om zelf menukaarten, bedankjes en huwelijksuitnodigingen te maken en om de tafels van prachtige decoratie te voorzien.

Ten slotte kan je bij deze stap ook al nadenken over de tafelschikking van je huwelijk. Van de eretafel over de familietafels tot de tafels met beste vrienden, oude schoolmakkers en kennissen van de sportclub.

Voorzie altijd een plan B

Neem altijd het zekere voor het onzekere en voorzie steeds een plan B voor de belangrijkste onderdelen. Houd je het feest bijvoorbeeld buiten? Voorzie dan parasols of een partytent zodat je toch droog blijft als het begint te regenen. Zal je neefje de ringen dragen maar is hij plots ziek? Zorg er dan voor dat je een vervanger hebt klaarstaan.

huwelijk organiseren - tips voor het huwelijksfeest

Rusticweddingchic.com

Door ervoor te zorgen dat je op alles voorbereid bent, zal je op je huwelijksdag zelf veel minder stress hebben en kan je volop en zorgeloos van een perfecte dag genieten!

Bij AVA helpen we je bovendien graag verder bij het organiseren van je trouwfeest met praktische tips & tricks, maar uiteraard ook met ons huwelijksassortiment boordevol uitnodigingen, tafeldecoratie en versiering voor de feestzaal, ringkussentjes en zoveel meer!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *