Iedere mijlpaal verdient een feestje! Het jubileum vieren met AVA

Geplaatst op door AVA

jubileum feest organiseren voor 50 jarig huwelijk - gouden huwelijk

Iedereen beleeft diverse mijlpalen tijdens zijn leven. Een jubileum op het werk voor je jaren van trouwe dienst, een jubileum omdat jullie 25 jaar getrouwd zijn, een jubileum van je sportclub, …

Zo’n gebeurtenis kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom zetten we iedere jubilaris samen met jou in de bloemetjes!

Feestbeest of bescheiden? Verras de jubilaris met mooie gedichten & originele geschenken

Zo’n mijlpaal, dat moet gevierd worden. Niet iedereen is echter tevreden met een knalfeest. De bescheiden jubilaris zal al snel tevreden zijn met een mooie bos bloemen, een dankwoordje in de vorm van een gedicht en een goed doordacht geschenk. Een mooi gedicht met enkele goedgekozen woorden zullen dan ook een grotere – en vooral blijvende – indruk maken dan een grote fuif.

Jubileum gedichten die je kippevel bezorgen

Een jubileum beroert niet enkel de jubilaris zelf maar vaak ook de mensen rond hem. De collega’s waar hij jarenlang mee samenwerkte, de familie die een voorbeeld neemt aan de ondoorbreekbare huwelijksband, de sporters die opkijken naar de oprichter en voorzitter van hun sportclub, … Een gedicht is dan ook het perfecte geschenk om je dank te tonen en te beschrijven wat de jubilaris voor je betekent.

Een zelfgeschreven gedicht is dan ook het mooist. Om je op de goede weg te zetten, hebben we alvast enkele voorbeelden verzameld:

Als koppel hebben jullie ongetwijfeld al heel wat beleefd. Waarom zou je die wonderlijke reis met al z’n tussenstops dus niet uitbeelden in cijfers?

jubileum vieren met jubileum gedichten

Bron

En ook voor een werkjubileum of het pensioen zijn er leuke gedichten te bedenken!

Lieve collega,

Vandaag is het feest voor ons allen,

Maar voor jou nog het meest.

Lieve collega die x-jaar lang,

Er altijd voor ons bedrijf is geweest.

Deze dag gaan we vieren,

Met jou midden in de kring.

Geniet van deze avond,

Want vandaag is jouw dag.

Zing, spring en feest, want dit is

Een dag waarop jij álles mag!

Hartelijk gefeliciteerd!

Bron gedicht

Groot feest! Wat is er aan de hand?

Jij viert je x-jarig dienstverband!

Als jonge snaak ging je aan de slag.

Dat gaat door tot aan vandaag de dag!

Je hebt de jaren goed besteed.

Met collega’s deelde je lief en leed.

Soms was het aanmodderen en ploeteren.

Dan hoorden we jou flink foeteren.

Maar vaak werkte je met plezier.

Een geintje daar, een grapje hier.

Regelmatig een gulle lach.

Zo houd je het vol, elke dag.

En nu is ’t pensioen in zicht.

Gaat straks de deur achter je dicht.

Dan heb je goede herinneringen.

Aan allerlei mensen en dingen.

Maar eerst een feestje met z’n allen!

We laten de champagnekurk knallen.

Bron gedicht

Mag het allemaal wat origineler? Dan kan je er altijd een leuk lied van maken. Kies een vrolijk deuntje en studeer met z’n allen de tekst in!

Een knalfeest voor het feestbeest! Een jubileumfeest organiseren

Ook voor het feestbeest, voor wie acties meer zeggen dan woorden, hebben we enkele ideetjes in petto!

Een verrassingsfeest is altijd het leukste. Hoewel er op het werk vaak ook een receptie georganiseerd met het medeweten van de jubilaris, blijft een onverwacht feest toch de leukste verrassing. Of het nu een huwelijksjubileum is of een jubileum op het werk: samen met de vrienden, familie of collega’s kan je een groot feest organiseren.  

Je begint best enkele weken of zelfs maanden op voorhand te plannen met een beperkte groep mensen. Des te minder mensen het weten, des te kleiner het risico wordt dat iemand iets verklapt. Vervolgens moet je de locatie uitkiezen. Dit kan het stamcafé zijn, de plaats waar het trouwkoppel elkaar voor de eerste keer ontmoette of de refter waar hij iedere middag zijn boterhammetjes opat. Voor dat laatste moet er uiteraard wel toestemming van de baas zijn.

De uitnodigingen voor de gasten verstuur je best 2 à 4 weken op voorhand. Om het veilig te spelen, kan je aan de gasten vragen een bepaalde dag vrij te houden, zonder te vermelden waarvoor. Ook zij vermijd je dus het risico dat iemand iets verklapt.

Op de dag van het feest zelf is het belangrijk de normale routine aan te houden. Zo kan je op het einde van de werkdag de auto van de jubilaris blokkeren op de parking zodat hij terug het gebouw binnen moet waar hij dan volledig verrast wordt. Het koppel dat al 50 jaar getrouwd is, kan tijdens hun dagelijkse winkelbezoek verrast worden door de hele familie die hen opwacht in de winkel en vervolgens meeneemt naar de feestlocatie. En zo kan je nog wel wat leuke manieren bedenken om de jubilaris helemaal te verrassen!

Tot slot moet je nog een origineel geschenk voorzien dat aan het begin van het feest wordt overhandigd. Rest je nog om de champagneflessen te ontkurken en het feest op gang te trappen!

Naast feest- en geschenktips kan je bij AVA ook terecht voor werkelijk alles om er een knalfeest van te maken: van inpakpapier voor het geschenk tot tafelbekleding, feestmateriaal en plastic glazen, borden en bestek. Maar ook voor het drukken van uitnodigingen kan AVA je helpen.

Maak er samen met AVA een onvergetelijk feest van!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *