Lekker buiten spelen met stoepkrijt, waterspelletjes en meer!

Geplaatst op door AVA

buiten spelen en in de bomen klimmenGooi die tablets en smartphones aan de kant, trek de computer en tv uit het stopcontact en open je voordeur. Een wondere wereld gaat voor je open! Buiten spelen kost (bijna) niets, je batterijen laden weer op en het is ook nog eens gezond!

 

Spelletjes voor buiten – van hinkelen tot waterspelletjes

De mogelijkheden om dolle pret te beleven zijn eindeloos: bomen klimmen, waterspelletjes, jezelf uitleven met stoepkrijt, tikkertje en verstoppertje spelen en zo kunnen we nog wel even doorgaan! Wij zochten enkele spelletjes voor je uit die zelfs je mama en papa nog gespeeld hebben in hun kindertijd.

Nostalgie met stoepkrijt: hinkelen maar!

buiten spelen met stoepkrijt - spelletjes voor buitenMama en papa en zelfs oma en opa hebben dit spelletje nog gespeeld. Lang voor er tablets, smartphones en zelfs nog voor dat er tv’s waren, was hinkelen een echte rage. Het traditionele hinkspel bestaat uit een hinkelbaan met 10 vakken. Al wat je daarvoor nodig hebt, is stoepkrijt. Met een eenvoudig steentje kan je al beginnen spelen!

Om het spannend te houden, kan je enkele varianten bedenken:

  • Hinkelen tegen de tijd: werk het parcours binnen een bepaalde tijd af.
  • Verander de vormen van de vakken: grote en kleine vakken, ronde en vierkante vakken of vakken die net groot genoeg zijn om een voet in te plaatsen.
  • Bedenk samen met je vriendjes nog leuke varianten!

hinkelen - spelletjes voor buiten

Bron: blogspot

Bovendien kan je met stoepkrijt je fantasie de vrije loop laten en muren en de stoep voltekenen met alles wat in je opkomt. Nog een voordeel: niemand zal kwaad worden dat je op de (buiten)muren of stoep tekent. Met wat water is alles meteen opgekuist.

Schijnt de zon? Dan is het tijd voor waterspelletjes!

Tijdens de zomermaanden kan je samen met je vriendjes dagenlang speelpret beleven met waterspelletjes. En zo zijn er heel wat! Kinderen die vaak op kamp gaan of in de jeugdbeweging zitten, kennen ongetwijfeld volgende spelletjes:

  • Appels happen,
  • Emmerestafette,
  • Sponsenrace,

Daarnaast kan je ook met waterballonnen aan de slag. Verzamel alle vriendjes uit de buurt, trek naar een speeltuin, een veld of een bos en organiseer een heus waterballonnengevecht!

Ten slotte nog een idee dat garant staat voor dolle pret: een waterglijbaan! Met een plastic zeil, (bruine) zeep en een tuinslang (of enkele emmers) ben je uren zoet. Leg het plastic zeil op een zachte ondergrond en bij voorkeur op een heuvel. Maak het zeil nat en voeg eventueel nog wat zeep toe om extra hard te glijden. Wrijf het zeepsop open over het plastic zeil met enkele borstels en laat de pret beginnen!

zelfgemaakte waterglijbaan - waterspelletjes voor buiten

 

Bij AVA kan je zowel voor stoepkrijt als waterspeelgoed terecht. Het waterspeelgoed is beschikbaar van midden juni tot eind augustus. Plannen om buiten te spelen? Dan moet je dus bij AVA wezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *