Bedankt juf & meester! Cadeautips voor een origineel en persoonlijk geschenk

Geplaatst op door AVA

Ieder einde is het begin van iets nieuws. Als leerling staat het einde van het schooljaar voor het begin van de vakantie. En ook de juffen en meesters verdienen een welverdiende rustpauze na alweer een schooljaar. Maar voor we op verlof vertrekken, nemen we eerst afscheid van onze juf of meester met een leuk (en zelfgemaakt) cadeau!

Ieder jaar gaan alle leerlingen met hun mama en papa op zoek naar toffe bedankjes om hun juf of meester te bedanken. Iets klein en lief dat perfect je waardering toont voor hun inzet en steun. En dat kan op duizend-en-één manieren!

Originele bedankjes voor de juf en meester

Wil je een tof cadeau kopen als bedankje voor de juf of meester? Ga dan op zoek naar iets origineels. Waarom kies je niet voor een cadeau waar je leerkracht of zelfs de klas iets aan heeft? Een leuk knutselboek of –pakket voor de klasbibliotheek brengt ongetwijfeld heel wat plezier met zich mee voor iedereen. Met decoratie kan de leerkracht het klaslokaal dan weer op een toffe manier aankleden wat het zowel voor hem of haar gezelliger maakt als voor de nieuwe leerlingen die aan jouw oude schoolbank komen zitten.

Ga dus op zoek naar een cadeau waar de juf of meester echt iets mee is. Dit kan iets zijn voor in de klas maar kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met de hobby’s, de favoriete zanger of voetbalploeg van jouw juf of meester.

Kom origineel uit de hoek met een zelfgemaakt cadeau

Wil je het toch wat creatiever aanpakken? Zet je hersenen dan voor een laatste keer – tot het volgende schooljaar althans – hard aan het werk en bedenk iets om zelf te maken. Heel hard hoef je zelfs niet te denken; het zijn namelijk de kleine dingen die jouw juf of meester nog het meeste plezier doen.

Zo kan je zelf een kalender maken waarbij je voor iedere maand een andere tekening of fotocollage maakt met daarbij een leuk compliment of enkele dingen die je dankzij je leerkracht geleerd hebt. Al wat je daarvoor nodig hebt is:

  • dik, gekleurd papier,
  • de verschillende maanden van het jaar (deze kan je eventueel zelf printen),
  • lijm,
  • schaar,
  • perforator,
  • touw of een leuk lint

Het eerste wat je moet doen, is ervoor zorgen dat je het dik, gekleurd papier op dezelfde grootte uitknipt als het papier waarop de maanden geprint zijn. Eens dat gebeurd is, kan je de foto’s op de gekleurde papieren plakken en versieren met één van de dingen die je geleerd hebt, een leuke tekst of een lief gedicht. De foto’s kan je ook nog afwerken met een leuke boord. Nadat alles mooi gedroogd is, neem je de hele bundel papieren bij elkaar en zorg je ervoor dat ze mooi uitgelijnd zijn met elkaar. Tot slot nog perforeren en samenbinden met een touwtje of een leuk lint. En klaar: een origineel én persoonlijk cadeau dat met liefde gemaakt is!

Hierbij alvast een voorbeeldje:

zelf een origineel cadeau maken - bedankjes juf en meester

Ontdek ons assortiment knutselmateriaal in je dichtsbijzijnde AVA-winkel. Neem ook even een kijkje in de verschillende cadeautips en zelfgemaakte cadeaus op onze blog. 

 Bron: foto kalender

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *