Kantoorartikelen voor de werkvloer of jouw thuiskantoor

Geplaatst op door AVA

Kantoorartikelen voor een productief (thuis)kantoor - kantoorartikelen 2014We brengen allen een groot deel van ons leven door op het werk. Gelukkig heb je heel wat opties om van iedere werkdag een topdag te maken. Zo kan je van je passie je werk maken, een jong bedrijf kiezen met leuke collega’s, een job zoeken met flexibele uren en veel afwisseling, komen werken bij AVA, …

Maar je kan ook je kantoor of werkplek gezellig en efficiënt inrichten. Als je de juiste tools en kantoorartikelen bij de hand hebt, verloopt het werk immers een stuk vlotter en een leuke inrichting van je kantoor maakt de werkdagen een stuk aangenamer!


Een efficiënte (thuis)kantoorinrichting met AVA

Of je nu van thuis uit werkt of op kantoor zelf: een aangename werkplek is echt een must.

Vooraleer je jouw werkplek begint in te richten, moet je eerst enkele zaken bepalen:

 • Welke functies zal je allemaal uitvoeren en wat heb je daarvoor nodig (materiaal, bureau, kasten, tekentafel, …)
 • Zal jij als enige gebruik maken van het kantoor? In geval van een thuiskantoor kan de ruimte bv. dubbel dienst als bureau waar de kinderen hun huiswerk maken
 • Welke zaken moet je altijd bij de hand hebben en welke zaken kunnen ergens anders opgeborgen worden?
 • Welke electronica & voorzieningen heb je nodig (van computer en printers tot telefonie en internet).

Op basis van bovenstaande punten – en eventueel nog andere die van toepassing zijn op jouw situatie – kan je een plan uitwerken voor de inrichting van je (thuis)kantoor. Zo weet je namelijk perfect welke meubels, toestellen en kantoorartikelen je nodig hebt en kan je een plan maken van wat waar moet komen.

kantoor inrichten met kantoorartikelen van ava - kantoorartikelen 2014

Daarbij kan je dan ook rekening houden met de zaken die je bij de hand moet hebben en met wie het kantoor zal gebruiken. Als ook je kinderen de ruimte gebruiken, moet je bepaalde zaken binnen handbereik (en dus niet te hoog) plaatsen of net buiten het bereik van kinderhandjes.

AVA kantoorartikelen – De juiste tools voor de job

bureaumateriaal en kantoorartikelen bij AVA - alle kantoorartikelen om het te maken in uw kantoorOnze slogan is niet voor niets “alles om het te maken”. Ons assortiment kantoorartikelen beantwoordt dan ook perfect aan jouw kantoorwensen en –noden. Van het kleinste post-itje tot een volledig archief:

 • Papierwaren & omslagen
 • Allerhande schrijfwaren
 • Kaften, mappen, fardes, archiefdozen, … kortom: alles voor het archief & klassement
 • Computeraccessoires
 • Memo- en prikborden
 • Dymo labelwriters, perforators, nietjesmachines, correctierollers, …

Interieurtips voor een aangename kantoorinrichting

Tot slot bezorgen we je ook nog enkele praktische interieurtips die van jouw werkplek een aangename en productieve ruimte maken:

 • Kies de juiste kleuren: neutrale kleuren die de aandacht niet afleiden. Van groen en blauw wordt altijd gezegd dat ze rust creëren en stimulerend zijn voor je geest. Kleur is echter zeer persoonlijk: kies dus kleuren die je graag ziet maar die niet afleidend zijn. Felle kleuren beperk je dus best tot een minimum.
 • Stem je kantoorartikelen af op je inrichting. Tegenwoordig heb je kaften & mappen, schrijfwaren, papierwaren, enzovoort in een waaier van kleuren. Tracht de kleuren dan ook op elkaar af te stemmen. Heb je gekozen voor een witte/sobere werkomgeving? Dan kan je voor wat afwisseling zorgen met kantoormateriaal in allerlei hippe kleuren!
 • Alles binnen handbereik! Stel een lijstje op van zaken die je continu gebruikt bij je dagelijkse werk en zorg ervoor dat deze steeds binnen handbereik liggen of staan.
 • Planten op kantoor zorgen niet alleen voor meer zuurstof maar ze werken ook stressverlagend en kunnen zelfs je prestaties verbeteren. Idealiter kies je voor planten die weinig onderhoud vereisen zodat je niet meer tijd steekt in het onderhoud van je planten dan in je eigenlijke werk.

Heb je zelf nog een tip voor een aangename werkplek? Deel ze dan met onze lezers via de reacties! Of ben je nog op zoek naar kantoormateriaal voor jouw kantoor? Kom dan even langs in één van onze AVA-winkels in jouw buurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *