Rode Duivels supporter in hart & nieren? Ontdek ons WK 2014 assortiment!

Geplaatst op door AVA

wk assortiment rode duivels - wk voetbal 2014 brazilie

In juni is het zover: het WK voetbal in Brazilië. Met het hele land wensen we dat onze Rode Duivels een mooi vervolg kunnen breien aan de nu al legendarische voorrondes. Onder leiding van bondscoach Marc Wilmots heeft de jonge ploeg het tot hier toe uitstekend gedaan!

Het is geleden van 2002 dat we met ons land mochten aantreden op een WK, toen voor de 6e keer op rij. Nu 12 jaar later staan we er terug met een topteam én een land vol fanatieke supporters! En ook bij AVA supporteren we volop mee!

Geen ticket voor Brazilië? Organiseer een voetbalfeestje bij je thuis!

De sterke resultaten maar ook de marketingmachine achter het merk “Rode Duivels” zorgen ervoor dat het hele land in de ban is van voetbal. Zo was er onlangs nog een Belg in Duitstalig België die zijn gevel speciaal voor het WK in driekleur had geverfd.

Zelf hoef je niet zo ver te gaan om jouw steun voor de Rode Duivels te betuigen. Dankzij het WK-assortiment bij AVA kan je jouw huis immers omtoveren tot dé place to be om het WK te volgen. Van het salon tot de eettafel: we hebben aan alles gedacht!

Zo kan je het hele huis versieren met vlaggetjes, slingers en ballonnen in de nationale driekleur of slingers met de Braziliaanse vlag. Tijdens het eten kan er niet alleen hevig gediscussieerd worden over die match van gisteren of de opstelling voor morgen. Dankzij de speciale WK-placemats beleef je het WK ook aan de eettafel en kan je zelfs al de pronostiek noteren voor de volgende match. En de winnaar? Die kan z’n winst opsparen in zijn voetbalspaarpot. Moet er nog sfeer zijn? Dan zijn er onze kaarsen in het zwart, geel en rood waarmee je zo een driekleur van gezelligheid kan vormen.

Je komt pas echt in de voetbalsfeer als je verkleed bent met maskers, pruiken, boa’s, enzovoort in het zwart, geel en rood. Ten slotte mag ook de Belgische supportersvlag niet ontbreken!

wk voetbal brazilie 2014 - supportersvlag rode duivels brazilie

Ontdek ons WK-assortiment en geef jouw huis een make-over in Rode Duivelsstijl!

2014, het jaar waarin België (hopelijk) wereldkampioen wordt en andere WK-weetjes

Het eerste WK waar België aan deelnam, vond plaats in Uruguay in 1930 maar dat was geen groot succes. Als er echter 1 WK is dat in het collectieve geheugen van de Belgen gegrift staat, dan is dat het WK in 1986 in Mexico waar we het zelfs tot in de halve finale haalden en uiteindelijk de troostfinale mochten spelen tegen Frankrijk. Die match verloren we maar we behaalden toch een mooie 4e plaats.

Het laatste WK waar België op aanwezig was, dateert van 2002. Op dat WK, dat in Japan en Zuid-Korea plaatsvond, schopten we het tot de 1/8e finale waar we jammer genoeg onze meerdere moesten erkennen in Brazilië.

De aanloop naar het WK doet de glorie van weleer volledig terug opleven. 2013 was echt een topjaar voor onze Duivels  waarbij we in oktober zelfs de 5e positie op de FIFA World Ranking behaalden. Na het gelijkspel tegen Ivoorkust begin maart 2014 staan we 10e, vlak voor onze Noorderburen.

Enkele WK-weetjes over de Belgen en het WK voetbal:

  • Ons land mocht al 11 keer aantreden op een WK. Het beste resultaat was in 1986 in Mexico waar we een 4e plaats haalden
  • We zijn daarentegen wel Olympisch kampioen geweest in 1920
  • Het WK 2014 loopt van 12 juni tot 13 juli en er zullen maar liefst 32 landen aan deelnemen
  • Het WK telt 8 poules van telkens 4 ploegen. De twee beste ploegen van iedere poule gaan door naar de 1/8e finales
  • België is groepshoofd van groep H en had een positieve WK loting. We spelen eerst tegen Algerije op 17 juni, dan tegen Rusland op 22 juni en ten slotte tegen Korea op 26 juni
  • De gemiddelde leeftijd van de selecties bij de voorrondes schommelde tussen de 23 en 26 jaar, wat van het Belgische team één van de jongste in Europa maakt
  • Als je de Duivels nog achterna wil naar Brazilië zal je snel moeten zijn. De tickets zijn beperkt en zijn bovendien ook niet goedkoop. De wedstrijd België – Algerije bijwonen met vlucht en een verblijf van 3 dagen kost je al gauw €1795
  • Wie een match wil bijwonen, moet eerst lid zijn van de officiële fanclub 1895

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *