Wedding planning – Maak er samen met AVA een onvergetelijke dag van!

Geplaatst op door AVA

Van huwelijksaanzoek tot je huwelijk plannen - Maak er een onvergetelijke dag van met AVAHet moment waarop je man (of je vrouw) dé grote vraag stelde… Dat moment blijft je voor eeuwig bij. Na dat romantisch moment dat jullie met z’n tweeën deelden, is het echter tijd om in actie te schieten. Je huwelijk plant zichzelf immers niet…

Bescheiden met de familie of groots met alle familie, vrienden, collega’s en buren? Het huwelijk is voor vele vrouwen een meisjesdroom die na al die jaren werkelijkheid wordt. Opdat jullie huwelijk dan ook een droom wordt in plaats van een nachtmerrie, lijsten we enkele blunders op die je zeker moet vermijden bij het plannen van je huwelijk.

4 blunders die je moet vermijden bij het plannen van je huwelijk

Iets waarje goed op moet letten in de aanloop naar en op de dag van je huwelijk zelf, is het euforische gevoel. Je mag uiteraard met je hoofd in de wolken zitten, maar niet wanneer er belangrijke beslissingen moeten gemaakt worden. Bij het opstellen van het budget bijvoorbeeld, zal een rationele kijk je zeker kunnen helpen.

Je (volledige) budget spenderen aan je trouwjurk

Een eerste grote fout die vaak gemaakt wordt, is dat een (te) groot deel van het ‘kledingbudget‘ naar de trouwjurk gaat. Hoewel je trouwjurk één van de belangrijkste zaken is, moet je er ook rekening mee houden dat je nog schoenen moet kopen, dat je haar en make-up ook geld kosten en dat ook de bruidsmeisjes er stralend moeten uitzien.

Bepaal dus vooraf een maximum dat je kan spenderen aan je trouwjurk en hou je daar ook aan.

De uitnodigingen te vroeg of te laat uitsturen

Ook bij de uitnodigingen kan het de mist ingaan. We begrijpen perfect dat je superenthousiast bent maar timing is zeer belangrijk bij het uitsturen van je uitnodigingen. Stuur je ze te vroeg uit? Dan is de kans groot dat je mensen vergeet of dat je mensen uitnodigt die je achteraf toch liever niet op je huwelijk had.

Stuur je ze te laat uit? Dan bestaat de kans dat je gasten al iets gepland hebben. Finaliseer de gastenlijst dus tijdig, dubbel- en trippelcheck deze en stuur pas dan je uitnodigingen uit. Een traditie uit Amerika bestaat er in om ‘save the date’ kaartjes te versturen. Deze worden nog voor de eigenlijke uitnodiging uitgestuurd (aan de mensen die je zeker en vast zult uitnodigen) zodat zij de datum al kunnen reserveren.

Met iedereen over je huwelijk praten

Opnieuw: we hebben alle begrip voor je enthousiasme maar daarom moet je jouw huwelijksplannen niet met de hele wereld delen. Een eerste probleem is dat iedereen je ‘goeie’ raad zal willen geven. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gaat twijfelen over bepaalde zaken maar je loopt ook het risico dat die goeie raad uiteindelijk toch niet zo goed blijkt te zijn.

Een andere mogelijkheid is dat koppels die voor jullie trouwen met jullie ideeën gaan lopen. Een maand voor je eigen huwelijk ontdekken dat een bevriend koppel met jullie huwelijksideeën is gaan lopen, zou een ware fiasco zijn.

Vertrouw op professionals

Een laatste tip is om steeds te vertrouwen op professionals. Denk maar aan stylistes, fotografen/videografen, dj’s, … Je mag dan wel vrienden hebben die overweg kunnen met een fototoestel of ooit al eens achter een mengpaneel gestaan hebben, het resultaat zal nooit hetzelfde zijn als bij een professional. Je huwelijksfoto’s en je feest zijn ten slotte ook twee zaken waar je weinig of niet op mag besparen.

Je huwelijk plannen? AVA steekt graag een handje toe

 Uiteraard helpen we je niet enkel bij het vermijden van blunders, maar helpen we je graag ook op weg bij de organisatie en planning. Zo hebben we op onze blog al een huwelijk checklist staan die je helpt om niets te vergeten.

Daarnaast kan je ook op AVA vertrouwen voor de huwelijksuitnodigingen en bedankkaartjes, de tafeldecoratie voor de feestzaal, enzovoort.

Breng dus tijdig een bezoekje aan je dichtsbijzijnde AVA-winkel, ontdek ons huwelijksassortiment en laat je bijstaan door onze verkopers.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *