Een schattige pampertaart maken als origineel én praktisch geboortegeschenk

Geplaatst op door AVA

geboortegeschenk maken - pampertaart maken - stap 5

Een geboorte in de familie of bij vrienden? Leuk! Je kan immers weer je creativiteit de vrije loop laten om een leuk geboortegeschenk te vinden. Of nog beter: je kan zelf een origineel en superleuk geboortegeschenk maken!

Volgens de traditie koop je een geschenk dat door de ouders op de geboortelijst geplaatst is. Maar dan is de verrassing er natuurlijk al een beetje af. Ontdek daarom onze instructies om je eigen pampertaart te maken. Een geboortegeschenk waarmee je de kersverse ouders pas écht kan verrassen!

Zelf een “heerlijke” pampertaart maken – Instructies & benodigdheden

Een pampertaart is echt een ideaal geschenk voor nieuwe ouders. Pampers komen immers altijd van pas. Je zal waarschijnlijk ook niet de enige zijn die pampers in gedachten had als cadeau waardoor je dus best pampers van een iets grotere maat koopt. Deze komen dan een paar maanden na de geboorte van pas wanneer de baby wat gegroeid is. En ondertussen hebben de ouders meteen ook leuke decoratie voor de babykamer!

Bovendien kan je extra geschenkjes in de pampertaart (ver)stoppen zoals badschuim, verzorgingsproducten, enzovoort die zowel vlak na de geboorte als enkele maanden erna van pas komen.

Benodigdheden voor een pampertaart

 • ongeveer 84 pampers van een iets grotere maat
 • eenvoudig lint om samen te binden
 • linten met een leuk patroon
 • allerlei kleine geschenkjes

Instructies om een pampertaart te maken

Je pampertaart maak je eigenlijk hoe je zelf wilt. De vorm, het aantal lagen, de linten en decoratie die je gebruikt… Dat kies je zelf! Maar AVA zou AVA niet zijn, mochten we je niet op weg zetten met de nodige tips, instructies en inspiratie!

Je kan op verschillende manieren starten. Zo kan je de pampers stuk per stuk in rolletjes rollen en zo de taart opbouwen maar je kan ook in lagen werken.

Dit doe je door ongeveer de helft van de pampers te nemen en deze naast elkaar op hun zijde te plaatsen zodat je een spiraal vormt. Zorg er wel voor dat ze allemaal in dezelfde richting staan:

geboortegeschenk maken - pampertaart maken - stap 2

Eens je spiraal gevormd is, kan je ze met een eenvoudig lint samenbinden. Achteraf kan je dat lint nog bedekken met een lint met een leuk patroon.

geboortegeschenk maken - pampertaart maken - stap 3

Vervolgens herhaal je de eerste stap met ongeveer 2/3e van de resterende pampers. Hiermee vorm je dan de tweede laag.

Met de resterende pampers maak je dan de toplaag. Om ervoor te zorgen dat de lagen mooi samenblijven, kan je eventueel op 3-4 plaatsen stokjes in de taart plaatsen (van boven naar beneden).

geboortegeschenk maken - pampertaart maken - stap 4

Vervolgens kan je de taart verder versieren met leuke linten, strikjes, leuke cadeautjes en eventueel een heuse taartstandaard. Qua geschenkjes kan je kiezen uit fopspenen, een thermometer, een babydagboek, kleine speelgoedjes of knuffels.

geboortegeschenk maken - pampertaart maken - stap 5

In onze winkels vind je naast een ruim assortiment linten nog andere versieringen & decoratie waarmee je zeker een mooie en vooral unieke pampertaart kan maken!

Onderstaande fotogalerij zorgt ongetwijfeld voor meer inspiratie maar kom zeker ook eens kijken naar onze doopmanden waar je zeker ook inspiratie uit kan putten.

Inspiratie & foto’s: Saltbox Treasures

2 Reacties op Een schattige pampertaart maken als origineel én praktisch geboortegeschenk

 1. Evelien Haentjens schrijft:

  Ik vind dit een zeer leuk idee en ook een nuttig geschenk. Ik veronderstel dat je de pampertaart dan op een stuk karton plaatst? Hoe weet ik nu welke diameter dat stuk karton ongeveer moet hebben? Ik zoek een taart te maken met drie lagen. In totaal zouden daar 62 pampers (van maat 3) in verwerkt worden. De onderste laag bevat dan 36 pampers. Op de geboorte van de baby is nog enkel maanden wachten. Daarom heb ik nog geen pampers gekocht en het nog niet zelf geprobeerd maar ik zou wel voorbereid willen zijn als het bijna zover is. Alvast bedankt.

  • Hilde_AVA schrijft:

   Beste Evelien,
   Je kan de pampertaart op diverse manieren maken. De manier die wij aanhalen, vereist geen kartonnen bodem.
   Indien je dit toch wenst te doen, dien je eerst de basis te maken met pampers, dat vervolgens op een karton plaatsen en met een potlood de omtrek van de taart op het karton tekenen.
   Tot slot nog uitknippen en je hebt de basis.
   Het is moeilijk om er een exact cijfer op te plaatsen omdat alles afhangt van de maat van de pampers.
   Allicht is er dan ook nog een verschil tussen de merken onderling waardoor het dus moeilijk wordt om er een cijfer op te plakken.
   Hopelijk kan deze info je verder op weg helpen.
   In ieder geval wensen wij jou veel veel success.
   Groetjes,
   Hilde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *