Zelf je paaseieren verven voor de mooiste paasboom!

Geplaatst op door AVA

paaseieren-verven-paasboom-maken-versierenDe mooiste paasboom die versier je uiteraard zelf. En hoe kan je dat beter doen dan je zelf geschilderde paaseieren te gebruiken als versiering voor de paasboom? Wij geven je enkele tips waarmee je met het hele gezin aan de slag kan voor de mooiste paasboom!

Zelf paaseieren schilderen is zeer leuk. Met plakaatverf en lege eieren versier je niet alleen de mooiste paasmanden en paasnesten maar kan je dus ook de paasboom versieren en op die manier leuke, zelfgemaakte paasdecoratie in huis halen!
Om paaseieren te verven, heb je verschillende keuzes: zelf hardgekookte eieren maken of lege eieren kopen in de winkel. De lege eieren zijn eigenlijk de beste keuze want deze kan je voor altijd bewaren. Vervolgens heb je nog wat plakaatverf nodig en enkele verfborstels. Als je figuurtjes op je paaseieren wil verven, heb je ook een fijne verfborstel nodig.

Paaseieren verven: kies je patronen

Nadat je al het knutselmateriaal verzameld hebt, kan je eraan beginnen! In eerste plaats ga je dan even nadenken over welke tekeningen of patronen je op je paaseieren wilt. Desnoods kan je eerst even op een kladpapier wat proberen om dan over te gaan naar het echte werk.

Paaseieren verven: aan de slag!paasdecoratie-maken-paaseieren-verven-AVA

Zorg ervoor dat je een handige houder hebt om de eieren in te plaatsen, bijvoorbeeld een eierhouder. Indien je gekozen hebt voor hardgekookte eieren (die je leeg gemaakt hebt) kan je gebruik maken van een houten stoker om zo het ei vast te houden en te kunnen draaien tijdens het schilderen.

Bij voorkeur kies je ervoor één kant van het ei te schilderen om het vervolgens te laten drogen. Zo kan je gemakkelijker de tweede kant doen zonder dat je vegen of plekken maakt. Bepaalde lege eieren zijn al van een touwtje voorzien, aan andere eieren moet je nog een koordje bevestigen zodat je ze kan ophangen in de paasboom.

De paasboom versieren met zelf beschilderde paaseieren

Eens al je paaseieren gedroogd zijn, kan je de paasboom gaan versieren. Naast je zelf beschilderde paaseieren, hebben we bij AVA heel wat leuke paasdecoratie & -versiering om de paasboom maar ook de plaats errond op te leuken. Zo kan je wat paasgras of mooie linten in de boom hangen en kleine paasversieringen in de pot van de paasboom en rondom de paasboom plaatsen. Van paaskuikentjes en -kippen tot mooie paashazen!

Wil je nog wat inspiratie opdoen? Bekijk dan onderstaande foto’s of kom al het knutselmateriaal en paasdecoratie ontdekken in één van onze winkels!

Bekijk zeker ook onze andere knutselideeën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *