Even handig als papa! Leuk idee om een hip Vaderdag cadeau te knutselen

Geplaatst op door AVA

Vaderdag 2014 - Knutselideeën en cadeautips voor VaderdagPapa is meestal diegene die alles in huis maakt. De meeste papa’s zijn dan ook rasechte doe-het-zelvers. Toon dit jaar hoe trots je bent op jouw favoriete doe-het-zelver en laat meteen zien dat jij ook best een handige Harry of Harriette bent met een zelfgemaakt Vaderdagcadeau!

Weer een nieuwe das of een grappig paar sokken? Dat kan beter én origineler! Wij gingen daarom op zoek naar een creatief idee voor Vaderdag dat je zelf kan maken en waar je papa het hele jaar plezier aan kan beleven: draagbare luidsprekers voor de laptop, mp3 of iPhone!

Bouw een feestje met papa dankzij je zelfgemaakte speakers

Iedereen houdt van muziek. Bovendien zijn er momenten genoeg waarop je papa plezier kan beleven aan jouw hippe Vaderdagcadeau: een saaie dag op kantoor, een namiddagje luieren in de tuin of op het strand, een gezellige pick-nick in het park, of samen een feestje bouwen!

Het leuke aan dit cadeau is dat het materiaal bijna niets kost, je het cadeau op allerlei manieren kan versieren én dat het supermakkelijk te maken is! We leggen je dan ook stap voor stap uit hoe je makkelijk zelf luidsprekers kan maken.

zelf vaderdagcadeau knutselen - zelfgemaakte luidsprekers

Al wat je in principe nodig hebt, zijn 4 drinkbekers (uit schuim of karton), 2 tandenstokers en een koptelefoon. Een cuttermesje zal ook van pas komen en qua versiering heb je de keuze uit verf, foto’s van het gezin + knutsellijm, (inpak)papier met een leuk patroon, stickers, enzovoort!

Maak in 2 van de 4 bekers een snede in de onderzijde. In die snede kan je dan de oortjes van de koptelefoon plaatsen. Vervolgens prik je door de andere 2 bekers een tandenstoker in het midden van de onderzijde. Zorg ervoor dat er nog een stukje van de tandenstokers uitsteken want daarop prik je de andere 2 bekers met de snedes.

zelfgemaakt vaderdag cadeau - luidsprekers zelf knutselen voor vaderdag 2014

Vervolgens kan je met verf de bekers beschilderen in de lievelingskleur van papa. Maar je kan er ook voor kiezen om de buitenzijde van de bekers te bedekken met (inpak)papier met een leuk patroon of met familiefoto’s en prentjes van de favoriete dingen van papa (mooie auto’s, zijn favoriete voetbalploeg, …). Bedek de bekers dan eerst met een laag knutsellijm. Plaats vervolgens het papier of de foto’s en bedek met een extra laag knutsellijm. Alles terug monteren – oortjes plaatsen en bekers vastprikken – en je bent klaar om een feestje te bouwen met papa!

De zelfgemaakte speakers kan je bovendien op nog andere manieren maken. Met twee plastic bekertjes en een keukenrol kan je bijvoorbeeld dit maken:

zelf speakers knutselen voor Vaderdag 2014 - Vaderdag cadeau

En ook hier kan je jouw fantasie de vrije loop laten voor de versiering!

Laat je voor Vaderdag inspireren door AVA

Op onze blog vind je nog een heleboel andere knutseltips en leuke ideeën voor originele (Vaderdag)cadeaus. Maar ook in onze winkel kan je inspiratie opdoen. Je vindt er immers een zeer uitgebreid assortiment aan knutselmateriaal maar ook leuke geschenkjes. Zo kan je voor iedere papa het perfecte Vaderdagcadeau maken of samenstellen.

Je dichtsbijzijnde AVA-winkel kan je hier opzoeken. Kom je langs? Vraag dan zeker raad aan onze verkopers: zij helpen je graag verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *