Pasen knutselen – knutselideeën met paasgras!

Geplaatst op door AVA

pasen-knutselen-gekleurde-paaseieren-paasgrasPaasgras is een soort van plastiek dat in zeer dunne repen gesneden wordt zodat het sterk op echt gras lijkt. Paasgras is bovendien in zowat alle kleuren beschikbaar wat het zeer geschikt maakt om te knutselen voor Pasen! Een leuke truc is trouwens om gekleurd papier, bij voorkeur groen papier, in kleine reepjes te knippen zodat het net echte grassprietjes zijn.


Maar wat kan je er nu allemaal mee doen, met paasgras? Wel, je kan er een paasnest mee maken, je kan er je paasmandjes mee vullen waarmee je paaseieren gaat rapen, je kan er leuke paasdecoratie mee maken, enzovoort! Wij geven je hieronder enkele leuke knutselideeën met paasgras.

Zelf paasmandjes maken & versieren met paasgras

Bij AVA vind je allerlei knutselmateriaal voor Pasen, zo ook (rieten) (paas)mandjes. Die mandjes kan je dan naar believen gaan versieren. Maar je kan ook zelf je paasmandje maken. Hieronder vind je instructies om zelf een leuk paasmandje te maken.

pasen-knutselen-zelf-paasmand-maken-2

Het paasgras leg je vervolgens op de bodem van je paasmandje zodat je daar de paaseitjes op kan leggen. Met het paasgras of het lint kan je bovendien ook het handvat van het paasmandje versieren door het ermee in te wikkelen.

Ten slotte kan je bij ons in de winkel ook nog allerlei paasversieringen & paasdecoratie kopen om je paasmandje verder op te leuken. Kom dus zeker eens een kijkje nemen en maak zelf de mooiste paasmandjes!

Leuke tafeldecoratie voor Pasen knutselen

Ook voor Pasen kan je je hele interieur aankleden! Zo is er heel wat leuke tafeldecoratie te knutselen voor Pasen. Leuke potjes, gevuld met paasgras en beschilderde paaseieren. Of wat dacht je van de paasdecoratie die AVA aanbiedt: van leuke kuikentjes en kipjes tot strooigoed en zelfs kaarsen en servetten speciaal voor Pasen!

De volgende foto’s geven je alvast de mogelijkheid wat inspiratie op te doen voor je tafeldecoratie met Pasen!

tafeldecoratie-paasdecoratie-maken-knutselen-Pasen-AVAPaasdecoratie-AVA-tafeldecoratie-pasen-knutselen


Zelf een paaskrans knutselen voor Pasen

Ten slotte kan je ook je eigen paaskrans maken en versieren met paasgras. Hiervoor start je vanuit een kring in piepschuim of een strokrans. Om de krans achteraf te kunnen ophangen, kan je nu best al een lint bevestigen. Zorg er wel voor dat het lint lang genoeg is om het goed op het kunnen hangen.

De krans ga je vervolgens beplakken met (beschilderde of gekleurde) paaseieren. Hiervoor gebruik je best een lijmpistool. Vervolgens kan je de gaten tussen de paaseieren gaan opvullen met paasgras. Geel is dé paaskleur bij uitstek maar je kan uiteraard kiezen om verschillende kleuren te combineren.

pasen-knutselen-paaskrans-met-paasgras-knutselen
Zo, nu hebben jullie voldoende knutselideeën om te knutselen voor Pasen met paasgras. Maak er iets moois van!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *