Pasen knutselen: een paasnest maken met paaseieren

Geplaatst op door AVA

paasdecoratie-maken-paasnest-paaseieren-beschilderenDe lente is volop bezig en je kinderen kijken verlangend uit naar de lekkere chocolade paaseieren die op hen staan te wachten. Om de sfeer van Pasen nog meer in huis te brengen kan je zelf decoratie maken om zo unieke paasversiering aan je interieur toe te voegen.

 

De traditionele keuze voor knutselen voor Pasen is natuurlijk paaseieren schilderen. Wij komen liever iets origineler uit de hoek en combineren geschilderde paaseieren met een echt paasnest! Een nest maken voor de paaseieren zorgt voor erg leuke tafeldecoratie en is dus de ideale paasversiering!

Een paasnest maken en paaseieren schilderen: de benodigheden

Om het paasnest te maken heb je enkel een grote bol raffia nodig. Voor de paaseieren heb je vanzelfsprekend eieren nodig, je kan deze zelf koken maar je kan ook namaak eitjes kopen in onze winkels. Voor het schilderwerk is plakaatverf de beste keuze. Let er wel op dat je het voldoende laat drogen vooraleer je de eieren aanraakt.

Om je paasnestje een persoonlijke touch te geven, kan je de eieren afwerken met stickers en enkele gekleurde veren toevoegen aan het nest.

Een paasnest maken: de stappen

Een nest maken is eigenlijk erg eenvoudig:

  • Neem de grote bol raffia en maak hier een langwerpige bundel van.
  • Plooi de raffia nu cirkelvormig in de vorm van een nest, laat het begin en einde zeker goed overlappen.
  • Gebruik een deel van de overgebleven raffia om rond het paasnest te knopen, zodat het mooi bijeen blijft

paasdecoratie-paasnest-maken-met-raffia

Je paasnest afwerken: paaseieren schilderen & decoratie

Nu je het paasnest gemaakt hebt, moet je enkel nog de geschilderde paaseieren toevoegen. Je kan de paasdecoratie afwerken met gekleurde veren voor een realistisch nest. Je kan echter tal van andere accessoires toevoegen zoals decoratieve kuikentjes of een paashaas voor een komische noot!

paasdecoratie-maken-paaseieren-beschilderen-AVA

Kom al het knutselmateriaal voor Pasen alsook de leuke decoratie & accessoires ontdekken in één van onze winkels!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *