4 tips voor een indrukwekkend geboortebord waar iedereen jaloers op zal zijn

Geplaatst op door AVA

geboorteaankondiging tuin - zelf een geboortebord makenDe trots, de blijdschap en alle andere gevoelens die je voelt bij de geboorte van je zoon of dochter, die zal je nooit vergeten. Uiteraard wil je dat gevoel delen en iedereen  mag dan ook weten dat jullie nu de trotse ouders zijn van een prachtzoon of –dochter.

En hoe kan je dat beter tonen aan de wereld dan met een origineel (en zelfgemaakt) geboortebord? Wij bezorgen je alvast wat inspiratie voor originele geboorteborden & geboorteaankondigingen.

Een geboorteaankondiging aan je gevel of in je (voor)tuin

Je ziet er ongetwijfeld minstens één per week langs de straatkant: leuke geboorteborden of –aankondigingen die je laten weten dat er sinds kort een nieuwe inwoner in de straat is. Je ziet ze dan ook in alle vormen en ontwerpen:

  • Ooievaars of andere dieren
  • Levensgrote babys
  • Geboorteborden in de stijl van verkeersborden
  • Geboorteborden in de stijl van verkeersprojecten
  • Strip- of tekenfilmfiguren (Winnie de Pooh, Tijgetje, Bumba, …)

Zulke geboorteaankondigingen kan je op diverse plekken huren of kopen. Zo kan je bij AVA bijvoorbeeld geboorteaankondigingen kopen in de vorm van opblaasbare ooievaars, vlaggetjes met ooievaars om binnenshuis op te hangen of om aan de gevel te bevestigen, de bekende It’s a boy/girl ballonnen, enzovoort.

Je eigen geboortebord maken? Dan helpen we je graag een handje

Ben je wat handig? Dan kan je zelf een geboortebord maken en dus ook volledig naar eigen wens uitwerken. Hieronder alvast 4 tips:

1.      Ga voor een origineel ontwerp

De eerste stap bestaat eruit om na te denken over de vorm. Wil je een leuke figuur? Een verkeersbord, gepersonaliseerd op naam van je baby? Of misschien wel een geboortebord in de vorm van een immobord? Kijk vooraf eens goed rond in je buurt en zoek ook eens op internet. Zo kom je misschien op een origineel en creatief idee.

Bronnen: Flitsnieuws & Babytjes.nl

2.      Teken je eigen figuur uit

Kies je voor een figuur, dan moet je deze van je computerscherm naar een MDF-plaat vertalen. Dit kan je doen door de figuur (in verschillende delen) uit te printen. Maar je kan ook gebruik maken van een beamer of overhead-projector om de afbeelding op de MDF-plaat te projecteren. Zo kan je de lijnen netjes overtekenen.

Vervolgens moet een handige Harry de figuur uitzagen, bij voorkeur met een decoupeerzaag.

De laatste stap bestaat er dan uit de figuur te schilderen. Acrylverf leent zich  hier uitstekend toe en deze vind je in alle kleuren in jouw AVA-winkel.

3.      Zorg voor een leuke boodschap

Niet alleen het ontwerp of de figuur van het geboortebord maakt jouw bord zo origineel. Ook de boodschap maakt het geheel uniek. Bedenk een leuk geboortetekstje of –gedichtje dat past bij jouw gezin en verwerk dit op het bord.

4.      Kies het beste plekje uit voor je geboortebord

Nu nog een leuk plekje kiezen waar het geboortebord goed opvalt en zichtbaar is en het bord aan je gevel of in de (voor)tuin bevestigen. Denk trouwens ook aan verlichting. Tijdens de donkere wintermaanden – maar ook op zomeravonden – is het immers leuk om het geboortebord wat extra te verlichtenmet bijvoorbeeld een slinger kerstverlichting. Heb je al verlichting in je (voor)tuin of aan je gevel? Zorg er dan voor dat het bord hier voldoende licht van opvangt zodat je originele geboortebord ook ’s avonds goed zichtbaar is.

Heb je zelf nog originele tips voor geboorteborden en geboorteaankondigingen? Bezorg onze andere lezers dan wat extra inspiratie & deel je tips via de reacties hieronder.

1 Reactie op 4 tips voor een indrukwekkend geboortebord waar iedereen jaloers op zal zijn

  1. elly schrijft:

    Hoe kun je een figuur uitprinten in delen?
    En hoe pak je het aan als je een vergroting op papier wil hebben?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *