Ontdek de 3 meest originele Vaderdag cadeaus van 2014!

Geplaatst op door AVA

vaderdag knutselen - originele cadeaus & ideeën voor vaderdagOmdat niet iedere papa hetzelfde is, hebben we dit jaar 3 verschillende knutseltips verzameld om de superhelden onder de papa’s in de schijnwerpers te zetten. Want na een heel jaar hard werken verdienen ze toch een cadeautje, of niet?

We zochten ver en lang naar de leukste knutseltips en cadeaus die je zelf voor Vaderdag kan maken met het (knutsel)materiaal van AVA.

Een dag vol verrassingen ! De Vaderdagsadvent

Starten doen we met een relatief eenvoudig maar eens zo leuk knutselwerk. Bedenk eerst en vooral een paar leuke boodschappen of quotes, zoek wat mooie foto’s, koop cadeaubonnen of maak je eigen cadeaubonnen en print ze uit en koop ten slotte eventueel nog enkele kleine cadeautjes of gadgets. Maak vervolgens je selectie van leukste foto’s en quotes en vul aan met de cadeaubonnen en eventueel de cadeautjes zodat je zo’n 6 à 12 verrassingen hebt. Het aantal bepaal je natuurlijk zelf.

vaderdag knutselen 2014 - origineel vaderdag cadeau

Vervolgens ga je op zoek naar enkele gekleurde enveloppen die je naar hartelust kan versieren. Hierin stop je per enveloppe 1 cadeautje/cadeaubon, foto of boodschap. Vervolgens geef je iedere enveloppe een nummer zodat je papa ieder uur (of iedere dag na Vaderdag) verrast kan worden. De enveloppes kan je afgeven, verspreiden doorheen het huis (in papa’s kantoor, in zijn aktetas of werkkledij, …) of je kan ze ook met dubbelzijdige tape aan de muur bevestigen. Des te leuker de cadeautjes, foto’s en quotes, des te groter de verrassing!

Knutseltip via Oh Happy Day 

Maak je eigen iPad of tablet hoes voor Vaderdag

Welke (hippe) papa heeft tegenwoordig geen iPad of tablet? Zo’n duur hebbeding moet natuurlijk goed beschermd worden wanneer papa het mee naar het werk neemt of ermee op reis gaat. Een goede hoes kost echter al gauw heel wat en is bovendien niet echt persoonlijk. Het is toch veel leuker om je eigen iPad of tablet hoes te maken? En dat is helemaal niet zo moeilijk!

Al wat je nodig hebt, is een boek dat voldoende groot is zodat de iPad of tablet erin past. Vervolgens leg je de tablet op de eerste pagina en omlijn je de tablet. Op deze lijnen moet je vervolgens met een cuttermes snijden zodat je stuk voor stuk de benodigde pagina’s uit het boek snijdt. Van zodra de tablet mooi verzonken is in het boek, heb je voldoende pagina’s eruit gehaald. Let er dus vooraf ook op dat het boek voldoende dik en breed is zodat de tablet er netjes in past. Je kan eventueel de pagina’s samenplakken met secondelijm maar dit is geen must.

vaderdag cadeau zelf maken - ipad tablet hoes zelf maken

Zo, de iPad of tablet van papa is nu netjes gecamoufleerd en afwerken kan je ten slotte doen door het boek te kaften. Of je kan ook altijd kiezen voor een boek met een mooie omslag…

Een pop-up Vaderdagskaart!

Je kent ze ongetwijfeld wel, de verjaardagskaarten met een soort van 3D-effect wanneer je ze openklapt. Ook in kinderboeken wordt deze techniek vaak gebruikt. Vandaag tonen we je hoe je zelf zo’n leuke ‘pop-up’ kaart maakt voor Vaderdag.

Je start met een stuk dik, gekleurd papier dat je vervolgens in twee vouwt. Ter hoogte van de vouwlijn maak je dan enkele paralelle lijnen met een cuttermes (zie foto). Let er wel op dat ieder paar lijnen even lang is en dat de lijnen tot maximaal halverwege de kaart komen. Duw nu de uitgesneden stukken naar binnen zoals in de onderste foto.

knutselen voor vaderdag 2014 - pop-up kaart maken 1

Vervolgens moet je de verschillende stukjes maken die je op het pop-up gedeelte wilt plaatsen. Denk aan de hobbies van je papa, zijn lievelingsplekjes of eventueel foto’s van het gezin. Deze plak je vervolgens met papierlijm aan de voorzijde van de uitgesneden stukjes en dus niet op de bovenkant (zie foto).

 knutselen voor vaderdag 2014 - pop-up kaart maken

Afwerken doe je door je pop-up kaart binnenin een tweede kaart van dezelfde kleur (of een andere kleur) te plakken zodat de lijnen niet zichtbaar zijn wanneer de kaart gesloten is. Vervolgens kan je de kaart verder versieren met waterverf, stiften, stickers, … noem maar op!

Knutseltip & foto’s via: Oh Happy Day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *