Alles voor een geslaagde
barbecue!
Barbecue

Barbecue

Als er één ding is dat volgens ons Belgen perfect bij de zomer past, dan is dat wel barbecueën.

De heerlijke geuren en smaken, die gezellige sfeer en natuurlijk het aangename weer
zorgen – zonder dat we er goed bij stilstaan – voor enkele van de leukste dagen uit ons leven.

Barbecue

Knisperende houtskool, heerlijk

Houtskool en vuurkruiden zijn slechts twee van de essentiële benodigdheden om van iedere barbecue een geslaagd eetfestijn te maken. Er komen nog heel wat andere zaken bij kijken: van servies en bestek tot prikkers voor de hapjes en kommetjes voor de groenten en sauzen.

En het oog wil ook wat. We hebben voor een mooie collectie tafelbekleding gezorgd zodat jij de barbecuetafel kan aankleden met leuke placemats en tafellopers, elegante bestekpochetten, enzovoort.

Wel zin in een barbecue maar niet in de afwas?
Dan zorgt AVA voor de ideale oplossing met haar gamma disposables. Kartonnen en plastieken borden en toebehoren die
bovendien ook nog 100% composteerbaar zijn!

BBQ
BBQ
BBQ

De lekkerste barbecuegerechten

Dit jaar zorgen we bovendien niet alleen voor extra kleur op tafel maar ook voor extra smaak.
Je hebt heel wat kooktechnieken die ook op de barbecue voor heerlijke gerechten zorgen, waaronder ook ‘en papillotte’ of bakken in een papiertje of aluminiumfolie.

De Q-bags zijn perfect voor recepten ‘en papillotte’ en zorgen dan ook voor de meest heerlijke barbecuegerechten. Via het transparant polyester venstertje in het aluminiumzakje kan je makkelijk het gaarproces volgen. Bovendien blijven alle sappen en aroma’s perfect in het zakje waardoor niet alleen de smaken perfect bewaard worden maar je ook niet meer zal knoeien bij het openmaken.

BBQ

Enkele barbecue tips voor een optimale smaak

 • Zorg steeds voor een ‘koele’ zone in de barbecue, waar bijna geen houtskool ligt. Als het vlees te snel gaart, kun je het daar leggen om af te koelen of zachter te laten garen.
  Deze methode heet indirect barbecueën en voorkomt aangebrand vlees.
 • Wrijf het rooster vooraf altijd in met wat vet of olie om aanplakken te voorkomen.
  Reinig het rooster met een stalen borstel wanneer het nog warm is. Je zult zien dat het vuil dan makkelijk loskomt. Je kunt ook met een halve citroen of een schijf ananas over het rooster wrijven om het snel schoon te maken.
 • Bleke vleessoorten hebben iets meer kruiden nodig dan rode vleessoorten.
 • Wacht tot de kolen grijs zijn vooraleer je begint te bakken.
 • Maak ook eens een gerecht in een papillot klaar. Dat brandt niet aan en behoudt alle aroma’s. Bij een Q-bag kun je door een venstertje zien wanneer het gerecht klaar is.
 • Geroosterd fruit is een prima afsluiter van een geslaagde barbecuesessie. Kies voor stevige vruchten zoals ananas, mango, appelen of peren. Smeer het fruit regelmatig in met een marinade tegen verbranding. En geniet met volle teugen!
 • Een ruitjespatroon roosteren lijkt moeilijker dan het is. Het principe is alvast heel eenvoudig: ik rooster een ingrediënt lang genoeg tot het rooster er zichtbaar is ingebrand. Hoe doe ik dat?
  Eerst zorg ik voor een heel heet rooster. Dan leg ik het ingrediënt er kort op. Ik verschuif het een
  kwartslag, wacht opnieuw een paar minuten en draai het nogmaals. Vervolgens herhaal ik hetzelfde procedé aan de andere kant.

BBQ